BIEFSTUK MET BOSUITJES EN PADDENSTOELEN

tekstbestand

Biefstuk met Bosuitjes en Paddenstoelen, een gerecht uit Nederland bereid door de Happy Chief Cook.

Biefstuk met bosuitjes en paddenstoelen, geserveerd met gebakken aardappels en doperwtjes met worteltjes.

Bereidingstijd: 25 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

2 biefstukken à 125 gram,
4-seizoenenpeper,
zout,
25 gram roomboter,
2 eetlepels olijfolie,
150 gram paddenstoelen melange,
3 bosuitjes,
3 eetlepels rode wijn (ValdiVieso),
0,15 liter wildfond,
allesbinder.

Bereiding:

Neem de biefstukken 15 minuten van tevoren uit de koeling.

Snijd de paddenstoelen in reepjes en plakjes.
Snijd de bosuitjes in schuine stukjes van 3 centimeter.

Verhit de helft van de roomboter met de helft van de olijfolie in een koekenpan.
Voeg de paddenstoelen en de bosuitjes toe en bak ze al omscheppend beetgaar.
Neem het paddenstoelenmengsel uit de pan.

Verhit de overige roomboter en olijfolie in de pan.
Bestrooi de biefstukken met 4-seizoenenpeper en zout, en bak ze aan beide kanten snel mooi bruin (ongeveer 1 minuut aan iedere kant).

Haal de biefstukken uit de pan en leg ze op een stuk aluminiumfolie.
Vouw de folie dicht om de biefstukjes heen en leg het op een voorverwarmd bord.

Blus het braadvet met het wildfond en de rode wijn.
Kook het in totdat er 2/3 van de saus overblijft.

Verwarm het paddenstoelenmengsel kort in de saus en voeg 4-seizoenenpeper en zout naar smaak toe.

Leg de biefstukken op voorverwarmde borden, en schep het paddenstoelenmengsel met een schuimspaan uit de pan op de biefstukken.

Bind de saus met allesbinder en serveer het er apart bij.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 11 Januari 2011.