BIERSOEP UIT UTRECHT

tekstbestand

Biersoep uit Utrecht, een gerecht uit Nederland bereid door de Happy Chief Cook.

Helaas kon ik niet aan het bier uit de provincie Utrecht komen, daarom heb ik gekozen voor het biermerk Affligem Dubbel.
Er zijn 3 flesjes Affligem Dubbel gebruikt voor dit recept.

In plaats van crème fraîche kunt u ook zure room gebruiken.

Persoonlijk vind ik de soep tegenvallen, maar dat kan aan het biersoort liggen of aan mijn smaak.
Maar met carnaval zou het wel goed smaken als u al het nodige genuttigd heeft.
De smaak met het Affligem bier is bitterzoet.

Bereidingstijd: 10 à 15 minuten.
Aantal personen: 4 à 6.

Ingrediënten:

1 liter bier,
100 gram suiker,
4 eierdooiers,
1 eetlepel crème fraîche,
4 à 6 dikke sneetjes geroosterd brood.

Bereiding:

Breng het bier in een pan aan de kook.

Voeg de suiker toe en laat het oplossen in het warme bier.

Klop de eierdooiers los en doe ze in een soepterrine.

Voeg het warme biermengsel onder voortdurend kloppen met een garde aan de eierdooiers toe.

Klop de zure room (crème fraîche) los en roer het door de soep.

Serveer de biersoep met sneetjes geroosterd brood.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 10 Juni 2011.