FAZANT MET APPEL EN CALVADOS

tekstbestand

Fazant met appel en Calvados met aardappels in de schil en sperziebonen.

Aantal personen: 2
Bereidingswijze: Braden
Bereidingstijd: 130 minuten

Ingrediënten:

1 fazant,
1 à 2 appels (Granny Smith),
4 eetlepels Calvados,
100 gram gerookte ontbijtspek in lange reepjes,
0,15 liter rode wijn (Chénas, Gérard Lapierre, 2006),
3 eetlepels slagroom (Zaanse Hoeve),
75 gram roomboter,
wildkruiden,
zout,
4-seizoenenpeper,
1 citroen,
keukendraad of cocktailprikkers.

Bereiding:

Was de fazant en dep de fanzant droog met keukenpapier.

Schil de appels en verwijder het klokhuis.
Snijd de appels in kleine stukjes.

Meng de kleingesneden appels met de calvados.
Laat het kwartiertje staan maar roer het regelmatig om.
Vul hiermee de fazant.

Bedek de borst met het spek en bind dit vast met het keukendraad of cocktailprikkers.
Bestrooi de buitenkant met wildkruiden.

Fazant gevuld met de appel en gerookte ontbijtspek op de borstkas gebonden.

Verwarm de boter in een braadslede en bak hierin de fazant rondom bruin.

Plaats de braadslede in een voorverwarmde oven (200 graden), gedurende ca. 10 minuten.

Voeg citroensap van 1 citroen aan het braadvocht toe.
Bedruip de fazant met het braadvocht en voeg de wijn toe.

Braad de fazant vervolgens op 175 graden gedurende ca. 70 minuten.
Neem de fazant uit de oven en leg deze op een verwarmde schaal.
Voeg de room al roerende toe aan het braadvocht en maak dit op smaak af met zout en 4-seizoenenpeper.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 10 Januari 2009.