EnglishHAZENPEPER MET CALVADOS

tekstbestand

Een wild stoofpot van gemarineerde haas met Calvados. Door de lange marineertijd is het hazenvlees in de hazenpeper door en door gaar. Een gerecht uit Nederland.

Een heerlijke wild stoofpot voor in de winterse dagen.

aantal personen: 4 à 5
Bereidingstijd: 3 tot 3,5 uur + 16 uur marineertijd.

Ingredienten:

800 gram tot 1000 gram haas in delen,
4 eetlepels Calvados,
0,35 liter rode wijn (Cru Bourgeois, Chateau de Villambis, haut-médoc, 2004, Cuvée Dionysos),
2 uien,
1 kleine prei,
1 bosje peterselie,
1 bosje bladselderij,
0,2 liter wildbouillon,
1 eetlepel kruidenazijn,
50 gram ontbijtspek,
2 eetlepels olijfolie,
2 eetlepels zilveruitjes,
2 eetlepels tomatenpuree,
40 gram bloem,
100 gram roomboter,
zout,
4-seizoenenpeper.

Bereiding:

Marineer de haas in een mengsel van de wijn, de gehakte uien, de fijngeknipte tuinkruiden, de bouillon, de azijn en de olie, gedurende ca. 16 uur (in de koelkast).

Zeef de marinade, bewaar deze en laat de haas uitlekken.

Dep de delen droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.

Bak het kleingesneden spek uit in een pan, voeg de boter toe en bak hierin de haas rondom bruin.

Voeg vervolgens de gezeefde marinade en de kleingesneden prei toe en laat het geheel gedurende ca. 90 tot 120 minuten stoven.

Rooster de bloem voorzichtig lichtbruin in een droge koekenpan en laat deze afkoelen.

Neem de haas uit de pan, haal het vlees van de botten en snijd dit klein.

Roer de bloem los met de Calvados en de tomatenpuree en bind hiermee het stoofvocht.
Leng het met water aan totdat u een gladde massa heeft.

Leg het hazenvlees terug in de pan, voeg de zilveruitjes toe en verwarm de hazenpeper nog ca. 5 minuten. Maak dit op smaak af met zout en 4-seizoenenpeper.

Menusuggestie:

Hazenpeper met Calvados, gekookte bloemkool en gebakken aardappelkroketjes.

Tip:

Vervang de Calvados door madera en voeg 1 eetlepel tijm bij het stoven toe.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook.