HERTENBIEFSTUK MET OESTERZWAMMEN

tekstbestand

Hertenbiefstuk met oesterzwammen. Een eenvoudig te bereiden gerecht. Het vlees is zeer mals, en wordt geserveerd met oesterzwammen en een cognacsaus. Bereid door de Happy Chief Cook.

Een eenvoudig te bereiden gerecht.
Het vlees is zeer mals, en wordt geserveerd met oesterzwammen en een cognacsaus.

Bereidingstijd: 30 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingredienten:

4 hertenbiefstukjes (a 150 gram),
150 gram oesterzwammen,
350 ml wildfond,
100 ml cognac,
2 sjalotjes,
creme fraiche,
50 gram roomboter,
vers gemalen 4-seizoenenpeper,
zout.

Overige Ingrediënten:

600 gram krieltjes (kleine aardapels),
400 gram peultjes.

Bereiding:

Doe de wildfond en cognac in een pan.
Breng het geheel aan de kook.
Laat de saus inkoken totdat het geslonken is tot 1/5 deel van het vocht (100 ml).

Maak de oesterzwammen schoon en snij of scheur deze in stukken.
Snipper het sjalotje.
Kruid de hertenbiefstukjes met peper en zout.

Laat een flinke klont boter smelten in een koekenpan.
De biefstukjes in ongeveer 4 minuten medium bakken.
Voeg vervolgens de paddenstoelen en ui toe en bak deze ongeveer 1 minuut mee.

Verwarm ondertussen de saus op en voeg hier de creme fraiche aan toe.
Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de biefstukjes over de borden.
Schep er de saus overheen en garneer met de oesterzwammen.

Bereid in de tussentijd de krieltjes en peultjes.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 5 Januari 2010.