EnglishHERTENBIEFSTUK MET ROOMSAUS

tekstbestand

Gebakken hertenbiefstukjes in roomsaus, roergebakken sugarsnaps, paprika en champignons en gekookte aardappelen in de schil. Een gerecht uit Nederland.

Ingredienten:

4 hertenbiefstukjes,
0,2 liter slagroom (Zaanse Hoeve),
50 gram roomboter,
zout,
4-seizoenenpeper,
stuk rode paprika.

Overige Ingrediënten:

500 à 600 gram aardappelen,
400 gram sugarsnaps,
De rest van de rode paprika in stukjes,
50 gram champignons.

Bereiding:

Bestrooi de hertenbiefstukjes met zout en 4-seizoenenpeper.

Verhit een klontje boter in de pan en bak de hertenbiefstukjes in 1,5 à 2 minuten aan iedere kant bruin en rosé.
Neem ze uit de pan.

Neem de hertenbiefstukjes uit de pan en leg ze op een verwarmde schaal.

Giet de room in de pan en verwarm het geheel al roerende tot het gebonden is.

Tip:

Breng de saus op smaak met 4-seizoenenpeper en voeg zeer dun gesneden paprikareepjes toe.

Serveertip:

Gebakken hertenbiefstukjes in roomsaus, roergebakken sugarsnaps, paprika en champignons en gekookte aardappelen in de schil.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook.