EnglishHERTENCHILI

tekstbestand

Hertenchili in taco-schelpen gegarneerd met oude geraspte kaas, bosui en zure room. Afgewerkt langs de zijkanten met stukjes meloen en schijfjes citroen.

Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 3,5 tot 4 uur.

Ingrediënten:

1 eetlepel olie,
600 gram hertenstoofvlees,
1 ui,
2 teentje knoflook,
1/2 eetlepel tomatenpuree,
mespuntje chilipoeder,
300 gram trostomaten,
2 takjes tijm,
60 gram jalapenopepers (Casa Fiesta),
3 blikken rode kidneybonen a 400 gram,
1 rode paprika,
2 eetlepels basilicum,
12 taco-schelpen (taco trays, Casa Fiesta),
125 gram zure room,
100 gram geraspte oude kaas,
3 bosuitjes,
stukjes meloen,
1 citroen,
water.

Voorbereiding:

Snijd het hertenstoofvlees in kleine stukjes.

Snipper de ui en hak de teentjes knoflook fijn.

Ontvel de trostomaten (kerf de trostomaten in en dompel ze voor een minuut of vijf in kokend water zodat het velletje gemakkelijk loslaat), snijd de trostomaten in grove stukken en verwijder de zaadjes.

Laat de Rode Kidneybonen uitlekken.

Snijd de rode paprika in kleine reepjes.

Hak de basilicum fijn.

Hak de bosuitjes fijn.

Bereiding:

Schenk in de braadpan de olie en bak daarin de kleine stukjes hertenstoofvlees omscheppend rondom bruin.

Voeg de ui, knoflook, tomatenpuree en een mespuntje chilipoeder toe en bak dit even mee.

Voeg de trostomaten, tijm, jalapenopepers en zoveel water toe dat het vlees net onder staat.
Breng het gerecht aan de kook en laat het afgedekt ca. 3 uur zachtjes stoven.
Roer het regelmatig om.
Mocht het vocht te snel verdampen, dan aanvullen met wat water.

Voeg 10 minuten voor het einde de rode paprika toe.
Laat het deksel dan van de pan om overtollig vocht te laten verdampen.

Warm de bonen even mee totdat alles goed doorgewarmd is.

Schep van het vuur af de basilicum erdoor.

Menu:

Verwarm de taco-schelpen volgens de gebruiksaanwijzing en verdeel de chili over de taco-schelpen.
Garneer ze met de zure room, kaas en bosui.
Serveer er meloen en schijfjes citroen bij.

De hertenchili in taco-schelpen is half gegarneerd.

Op bovenstaande foto is de hertenchili half gegarneerd.

Eet smakelijk!

Een gerecht van de Happy Chief Cook, geplaatst op 8 Februari 2009.