HERTENKOTELET MET HONINGSAUS

tekstbestand

Hertenbiefstuk met honingsaus met aardappels en Groene Bonensalade. Bereid door de Happy Chief Cook.

Hertenbiefstukje met honingsaus geserveerd met gekookte aardappelen en Groene Bonensalade.

Ik kon niet aan hertenkoteletjes komen, maar hiervoor in de plaats heb ik hertenbiefstukjes gebruikt.
De hertenbiefstukjes heb ik op redelijk hoog vuur rondom dicht geschroeid en gebruind.
Hierdoor was het vlees aan de binnenkant mooi rood gebleven.

Bereidingstijd: 25 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingredienten:

2 hertenkoteletjes of hertenbiefstukjes,
1 eetlepel bloemenhoning,
1 ui,
0,5 theelepel kerrie djawa,
0,5 eetlepel citroensap,
0,5 theelepel gedroogde tijm,
0,5 eetlepel maïzena,
0,1 liter medium dry sherry,
25 gram roomboter,
wildkruiden,
zout,
4-seizoenen peper.

Voorbereiding:

Ontdooi de hertenkoteleten of hertenbiefstukjes en laat ze tot kamertemperatuur komen.
Spoel ze daarna af en dep ze droog met keukenpapier.
Bestrooi ze daarna met wildkruiden.

Snijd kop en kont van de ui en daarna vertikaal doormidden.
Verwijder de bruine schillen en hak de ui ragfijn.

Bereiding:

Verwarm 5 gram roomboter in een pan en fruit hierin de ragfijn gehakte ui met de kerrie totdat de uien zacht zijn geworden.

Voeg de honing, het citroensap, de tijm en de sherry toe en laat dit zachtjes pruttelen.

Verwarm de overige boter in een koekepan en bak hierin de met wildkruiden bestrooide hertenkoteletjes (ongeveer 5 minuten per kant) of hertenbiefstukjes (ongeveer 1 minuut aan iedere kant) aan beide zijden bruin.

Neem de hertenkoteletjes of hertenbiefstukjes uit de pan en houd ze warm.
V oeg de honingsaus toe aan de pan en roer alle aanbaksels goed los.

Bind de honingsaus eventueel bij met een papje van maïzena met water gemengd, en maak dit op smaak af met 4-seizoenen peper.

Roer op het laatst de slagroom door de saus.

Serveertip:

Garneer het vlees met grofgehakte pinda's.

Gebakken hertenkoteletjes met honingsaus, gestoofde prei en gekookte krieltjes.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 18 December 2011.