HERTENSTOOFPOT

tekstbestand

Hertenstoofpot, een Nederlands gerecht.

Een stoofpot gemaakt van hertenpoulet. Een heerlijke maaltijd voor in de winterdagen zoals Kerstmis.

Bereidingstijd: 2 uur.
Aantal personen: 4.

Ingredienten:

500 gr. hertenpoulet,
1 prei,
1 blikje tomatenpuree,
1 teentje knoflook,
2 dl. rode wijn,
1 el. citroensap of wijnazijn of limoensap,
1 dl. slagroom (Zaanse Hoeve),
2 eetlepel peterselie (fijngehakt),
1 eetlepel selderie (grof gesneden),
1 eetlepel bieslook (fijngeknipt),
5 centimeter winterwortel (in kleine blokjes gesneden),
1 eetlepel basilicum (fijngesneden),
1 à 2 eetlepels allesbinder,
60 gram boter of margarine,
zout,
4-seizoenenpeper,
4 eetlepels gewelde abrikozen (klein gesneden).

Bereiding:

Snijd de hertenpoulet klein en bestrooi deze met zout en 4-seizoenenpeper.

Verwarm de boter in een gietijzeren stoofpan en bak hierin het vlees rondom bruin.

Voeg de prei in ringen toe en fruit deze mee.

Voeg vervolgens de tomatenpuree, de kleingesneden knoflook, de wijn, het citroensap of wijnazijn of limoensap, de gewelde abrikozen, de winterwortel, de basilicum, de peterselie, de selderie en de bieslook toe en stoof dit gedurende ca. 100 minuten.

Voeg halverwege de stooftijd 0,2 liter water bij en roer het goed doorheen.

Bind het stoofvocht bij met allesbinder en voeg de slagroom toe.

Serveertip:

Hertenstoofpot met doperwtjes en worteltjes en gekookte aardappelen in de schil, en stoofpeertjes.

Hertenstoofpot met doperwtjes en worteltjes en gekookte aardappelen in de schil, en stoofpeertjes.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook.