HETE BLIKSEM MET GEBAKKEN KAAS EN SPINAZIESALADE

tekstbestand

 

Bereidingstijd:

Ingrediënten:

750 gram aardappels (bintjes), geschikt voor de puree, geschild en in kleine stukjes,
2 handperen, geschild en in achten,
2 goudreinetten, geschild en in achten,
100 gram Beemster mild 30+, in plakken,
50 gram spinazie,
beetje yoghurt,
olijfolie,
azijn,
2 eieren,
50 gram paneermeel,
1 eetlepel (grove) mosterd,
zout,
peper,
olie of boter om te bakken

Bereiding:

Roer de eieren in een kommetje los.
Giet het paneermeel op een bord.
Haal de kaasplakken stuk voor stuk door het ei, door het paneermeel, weer door het ei en tot slot nog een keer door het paneermeel.
Laat een uurtje in de koelkast afkoelen.

Meng wat yoghurt, olijfolie en azijn door elkaar naar smaak en meng dat door de goed gewassen spinazie.

Doe de aardappels in een grote pan, zet de aardappels precies onder water, leg de appels en peren er op en breng het geheel aan de kook.
Giet af als de aardappels gaar zijn en doe weer terug in de pan.
Stamp het geheel fijn, breng goed op smaak met zout en peper en doe er zoveel mosterd door als je lekker vindt.
Doe het deksel op de pan en hou warm terwijl je de kaasjes bakt.

Verhit olie in een koekenpan op redelijk hoog vuur, doe de kaasjes in de pan en bak in een minuut of drie, vier in totaal beide kanten mooi bruin, en laat even uitlekken op keukenpapier.

Schep flink wat puree op elk bord, verdeel de gebakken kaasjes er omheen en serveer de spinaziesalade er los bij.

Eet smakelijk!