PIZZA HAWAII

tekstbestand

Pizza Hawaii, een heerlijke Nederlandse Pizza, belegd met gekruide tomatensaus, Parmezaanse kaas, achterham en ananas. Bereid door de Happy Chief Cook.

In deze Pizza Hawaii heb ik maar 50 gram Parmezaanse kaas gebruikt, beter is het om 100 gram te gebruiken.

"Pizza Hawaï (tomaat, kaas, ananas en eventueel ham) (genoemd naar het eiland Hawaï waar ananas een specialiteit is).
Deze pizza is mogelijk in Nederland ontstaan in de jaren zeventig maar mogelijk ook in Duitsland, toen het in de mode raakte om in allerlei traditionele gerechten ananas te verwerken.
In Italië komt de Pizza Hawaï niet voor."
***Wikipedia - Pizza***

Bereidingstijd: 30 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

1 kant en klare pizzabodem,
100 gram vers geraspte Parmezaanse kaas,
100 gram gekookte achterham,
140 gram ananas blokjes.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (hete-luchtoven 200 graden Celsius).

Leg de pizzabodem op een ingevette bakplaat.

Strooi de geraspte Parmezaanse kaas over de pizzabodem.

Snij de achterham in kleine stukjes en verdeel die over de pizzabodem.

Laat de blokjes ananas uitlekken en verdeel die over de pizzabodem.

Bak de pizzabodem in ongeveer 8 à 10 minuten gaar halverwege in de hete-luchtoven.
Let wel goed op in de laatste minuten dat de rand van de pizzabodem niet zwart begint te worden.
Zodra de Parmezaanse kaas gesmolten is kan de pizza uit de oven.

Haal de pizza uit de oven en snijd die in 8 punten.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 23 Juli 2011.