TOMPOES VAN ASPERGES MET PADDENSTOELEN EN VERMOUTSAUS

tekstbestand

Tompoezen van Asperges met Paddenstoelen en Vermoutsaus, een gerecht uit Nederland bereid door de Happy Chief Cook.

Bladerdeegkoekjes met asperges, knoflook, bieslook, cantharellen en oesterzwammen.

De bladerdeegkoekjes heb ik vrij zacht gehouden.
De combinatie met het bladerdeeg smaakt verrukkelijk.

Bereidingstijd: 60 minuten.
Aantal personen: 3 à 4.
Techniek: oven, koken/stomen, roerbakken.

Ingrediënten:

3 à 4 velletjes bladerdeeg,
1 ei,
250 gram asperges (exportklasse),
1 solo clove knoflook,
25 gram gedroogde cantharellen,
100 gram oesterzwammen,
2 eetlepels olijfolie,
3 eetlepels vermout (Martini extra dry),
4-seizoenen peper,
2 eetlepels gehakte bieslook.

Benodigdheden:

steelpan,
koksmes,
hakblok/snijplank,
beker,
kwastje,
vork,
oven,
bakpapier,
aspergepan,
bakpan/wok,

Bereidingswijze:

Spoel de cantharellen goed af en laat ze 15 minuten in heet water wellen.
Kook ze daarna 10 minuten in het welwater.
Laat ze daarna uitlekken.

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat het half ontdooien.
Snijd het bladerdeeg doormidden.

Klop het ei los en smeer met een kwastje het bladerdeeg aan 1 kant in met het geklutste ei.
Bak ze in het midden van de oven op bakpapier goudbruin.

Schil in de tussentijd de asperges.

Giet in de aspergepan een laag water van ongeveer 4 centimeter en breng het aan de kook met het deksel op de pan.
Wanneer het goed stoomt de asperges toevoegen en in ongeveer 10 minuten tijd beetgaar stomen.
Snijd daarna de asperges in stukjes van ongeveer 2,5 centimeter.

Snijd het kontje van de solo clove knoflook en daarna vertikaal doormidden.
Verwijder de hard schillen en hak de solo clove knoflook fijn.

Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in beetklare stukjes.

Verhit de wok op hoog vuur.
Verhit vervolgens de olijfolie en roerbak de cantharellen en oesterzwammen samen met de knoflook tot ze mooi gebakken zijn.

Giet vervolgens de vermout erbij en breng het op smaak met de 4-seizoenen peper.
Roerbak het geheel tot het vocht verdampt is.

Voeg de stukjes asperges toe en meng alles goed door elkaar.
Zet daarna het vuur uit, strooi de fijngehakte bieslook erover en schud alles enkele malen om.

Verdeel het asperge-paddenstoelen mengsel over de bladerdeegkoekjes en werk het af met een bladerdeegkoekje bovenop.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 16 April 2012.