WILDE SPINAZIE-KNOFLOOKSOEP IN EEN TORTILLA

tekstbestand

Wilde Spinazie-Knoflooksoep in een Tortilla, een gerecht uit Nederland bereid door de Happy Chief Cook.

De soep is vrij stevig en daardoor worden de gebakken tortilla's niet snel slap.
Deze Wilde Spinazie-Knoflooksoep vult de maag ook vrij snel.

Bereidingstijd: ongeveer 75 minuten.
Aantal personen: 4.
Techniek: koken.

Ingredienten:

Voor de bakjes:

4 tortilla's,
2 eetlepels olijfolie.

Voor de soep:

4 eetlepels olijfolie,
3 teentjes knoflook,
650 gram wilde spinazie,
0,5 liter water,
1 blokje kippenbouillon,
200 gram amandelen,
1 eetlepel zure room,
zout,
versgemalen 4-seizoenen peper.

Hulpmiddelen:

staafmixer,
vergiet,
koksmes,
5 liter pan,
wok,
2 spatels,
4 grote en kleine kommen/schalen,
snijplank.

Voorbereiding:

Schaaf met het koksmes enkele amanelen voor de garnering.
Hak de rest van de amandelen fijn.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Bestrijk de tortilla`s aan beide kanten met wat olijfolie en doe ze in een ovenbestendig schaaltje.
Druk er een kleiner schaaltje in en laat deze erin zitten tijdens het bakken.

Bak de tortilla`s in ongeveer 15 minuten lichtbruin en knapperig.

Verwijder de schaaltjes die in de tortilla's zitten, maar kijk uit deze zijn gloeiend heet.

Soepkom gemaakt van een gebakken tortilla, bereid door de Happy Chief Cook.

Snijd het kontje van de teentjes knoflook en plet de teentjes.
Verwijder de harde schil en hak de teentjes knoflook fijn.

Draai de spinaziebladeren van de stelen af en was de wilde spinazie.
Laat de spinazie goed uitlekken.
U houdt dan ongeveer 500 gram schoongemaakte wilde spinazie over.

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of wok, en bak op hoog vuur even de knoflook in aan.

Voeg de spinazie toe en bak al omscheppend tot het geslonken is en het vocht verdampt is.

Bereiding:

Breng het water aan de kook in een pan en verkruimel het blokje kippenbouillon door.

Doe het spinaziemengsel, de amandelen en de zure room erbij, en pureer het met een staafmixer.

Breng de Wilde Spinazie-Knoflooksoep op smaak met 4-seizoenen peper en zout.

Plaats de tortilla-soepkommen op borden.

Schenk de Wilde Spinazie-Knoflooksoep in de tortilla bakjes.
Garneer eventueel met geschaafde amandelen en het dien meteen op.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 20 Oktober 2011.

Bron: www.buiteninspiratie.nl