EngelsWILD KONIJN MET BIER

tekstbestand

Gestoofde konijnenpoten in bier geserveerd met broccoli, tutti frutti en krieltjes. Een Nederlands gerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Gestoofde konijnenpoten in bier geserveerd met broccoli, tutti frutti en krieltjes.

Bereidingstijd: 75 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingredienten:

2 wilde konijnenpoten,
0,3 liter bier (Oud bruin van Heineken),
2 uien,
125 gram champignons,
2 laurierblaadjes,
1 theelepel gedroogde tijm,
2,5 eetlepels slagroom,
2 afgestreken eetlepels bloem of 1 volle eetlepel bloem,
37,5 gram roomboter,
zout,
4-seizoenenpeper uit de molen.

Bereiding:

Snipper de uien fijn.

Was de konijnenpoten en dep ze droog.

Meng de bloem, 1 theelepel zout en 0,5 theelepel 4-seizoenenpeper met elkaar.

Wentel de konijnenpoten door het bloemmengsel (zorg ervoor dat de hele poot bedekt is).

Verhit de roomboter in een zware braadpan.
Zodra de roomboter begint te bruinen kunnen de konijnenpoten toegevoegd worden.

Bak de konijnenpoten rondom bruin.

Haal de konijnenpoten uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie om ze warm te houden.

Fruit de gesnipperde uien in het braadvet totdat ze zacht zijn geworden.

Strooi de tijm over de uien en voeg de laurierbladen toe.
Leg de konijnenpoten bovenop de uien en giet het donkere bier erbij.
Sluit de pan met het deksel en laat het 40 minuten sudderen.
Keer de konijnenpoten na 20 minuten om.

Snijd de champignons in vieren en voeg ze bij het vlees toe en laat ze 5 minuten sudderen met het deksel op de pan.
Haal daarna het deksel eraf en laat het gedurende 5 minuten inkoken.
(Mocht er te weinig vocht in de pan zitten voordat u de champignons toevoegt, dan kan u er een scheutje kokend water aan toevoegen.)

Voeg de slagroom toe en roer het goed door de saus heen en laat het nog 5 minuten pruttelen op het vuur.

Proef de saus en voeg 4-seizoenenpeper en zout naar smaak toe.

Garneertip:

Strooi wat fijngeknipte peterselie over de konijnenpoten na het serveren.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 24 Januari 2011.