Wild konijn op grootmoederswijze

tekstbestand

 

Ingrediënten:

1 groot wild konijn,
2 kleingesneden uien,
1 tl. suiker,
4 kruidnagelen,
stukje pijpkaneel of 2 tl. kaneel,
1 tl. nootmuskaat,
4 el. citroensap of wijnazijn,
1,5 dl. rode wijn,
100 gr. gewelde rozijnen,
3 el. bloem,
75 gr. boter of margarine,
zout en peper.

Tip:

Voeg 1,5 el. Worcestershiresauce toe en gebruik wildkruiden.
Vervang rozijnen door abrikozen in partjes of perzikschijfjes.

Bereiding:

Snijd het konijn in delen en bestrooi deze met zout en peper.
Verwarm de boter in een pan en bak hierin de konijndelen rondom bruin.
Voeg de gehakte uien en de overige ingredienten, behalve de rozijnen en de bloem, toe.
Sluit de pan en stoof dit gedurende ca. 70 minuten.
Laat de bloem lichtbruin worden in een droge pan en voeg al roerende 2 el water of rode wijn toe.
Bind het stoofvocht met de bloem en voeg de rozijnen toe.
Maak de saus op smaak af met zout en peper.

Serveertip:

Gestoofd konijn met rode kool en gekookte aardappelen.