WILD ZWIJN BIEFSTUK MET PROVENCAALSE KRUIDEN

tekstbestand

Een heerlijk malse wild zwijn biefstuk met saus die gebonden is met slagroom.

Een heerlijk malse wild zwijn biefstuk met saus die gebonden is met slagroom.
Geserveerd met aardappels in de schil en doperwtje.

Ingrediënten:

4 wild zwijn biefstukken,
2 el. Provencaalse kruiden,
50 gr. roomboter,
zout.

Bereiding:

Laat de wild zwijn biefstukken op kamertemperatuur komen.

Wentel de zijkanten van de wild zwijn biefstukken door de Provencaalse kruiden en bestrooi de buitenkant met zout.

De wild zwijn biefstuk is aan de zijkanten bedekt met Provencaalse kruiden. De boven en onderkant met zout.

Verwarm de boter in een pan en bak hierin de wild zwijn biefstukken aan beide zijden bruin (reken ca. 2 tot 4 minuten aan iedere kant).

Neem de wild zwijn biefstukken uit de pan en maak saus door water, wildfond, bouillon of slagroom aan het bakvet toe te voegen.

Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte op een laag vuur.
Blijf continu roeren.

Tip:

Plaats de wild zwijn biefstukken op voorverwarmde borden.

Serveertip:

Gebakken wild zwijn biefstuk met Provencaalse kruiden, gefrituurde bloemkool en gebakken aardappelkroketjes.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 26 December 2008.