WILD ZWIJN BIEFSTUK OP BAROKE WIJZE

tekstbestand

Geflambeerde Wild Zwijn Biefstukjes met Calvados, geserveerd met Twisters, sugarsnaps en gefrituurde bloemkool. Een recept uit Nederland. Een gerecht van de Happy Chief Cook.

Geflambeerde Wild Zwijn Biefstukjes met Calvados, geserveerd met Twisters, sugarsnaps en gefrituurde bloemkool.

Zet de afzuigkap af wanneer u gaat flamberen, anders heeft u kans dat de vlam de afzuigkap inschiet en dan heeft u een brand.

Bereidingstijd: 45 minuten.
Aantal personen: 6.

Ingredienten:

6 wild zwijn biefstukjes,
100 gram roomboter,
2 eetlepels olijfolie,
0,15 liter Calvados,
6 sjalotjes (zeer fijn gesnipperd),
0,25 liter slagroom (Zaanse Hoeve),
zout,
4-seizoenenpeper.

Overige Ingrediënten:

1200 gram Twisters (Lamb Weston, Supreme),
600 gram sugarsnaps,
600 gram bloemkool,
2 eieren,
peterselie,
Appelcompote.

Voorbereiding:

Snijd de bloemkool in roosjes.
Kook de bloemkool op een laag vuur gedurende 10 minuten.
Giet het water af en laat de bloemkool afkoelen.

Bereiding:

Verhit de olijfolie samen met de roomboter en bak de wild zwijn biefstukjes mooi bruin.
Voeg de gesnipperde sjalotjes er op het einde van de baktijd bij.

Schakel de afzuigkap af en verwijder het overtollige vet uit de pan.
Overgiet de wild zwijn biefstukjes met de Calvados, en flambeer ze.

Haal de wild zwijn biefstukjes uit de pan en houd ze warm.

Deglaceer met de slagroom en breng het op smaak met het zout en de 4-seizoenenpeper.
Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.

Frituur de Twisters.

Kook de sugarsnaps op een laag vuurtje totdat ze gaar zijn.

Kluts de eieren en voeg zout, 4-seizoenenpeper en peterselie aan toe.
Haal de bloemkool door de geklutste eieren, en frituur ze.

Schik de wild zwijn biefstukjes op voorverwarmde borden met een beetje saus.
Serveer er Twisters bij met de sugarsnaps en gefrituurde bloemkool, samen met appelcompote.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook: geplaatst op 11 Januari 2009.