WILD ZWIJN ROLLADE MET CRANBERRY-COMPOTE

tekstbestand

Witte surinaamse rijst, wild zwijn rollade met daarover de saus en gevulde perziken met cranberry-compote.

Surinaamse witte rijst, wild zwijn rollade met daarover de saus en gevulde perziken met cranberry-compote.

Bereidingstijd: ± 100 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

1 wild zwijn rollade (0,5 kg),
30 gram roomboter,
0,1 liter slagroom (Zaanse Hoeve),
0,5 deciliter calvados VSOP (Château du Breuil),
2 eetlepels mosterd (Dyon),
340 gram cranberry's (veenbessen),
1 blik halve perziken op lichte siroop,
25 à 30 gram suiker,
1 eetlepel verse tijm,
1 eetlepel verse rozemarijnnaaldjes,
zeezout,
4-seizoenenpeper.

Bereiding:

Cranberry compote:

(kan 2 dagen van tevoren worden gemaakt)

In vergiet cranberry's wassen en goed laten uitlekken.

Boven maatbeker perziken afgieten.

In pan 1,5 deciliter perziksap met cranberry's aan de kook brengen.
Cranberry's in ca. 5 min. zachtjes gaar koken.
Op smaak brengen met suiker.
Laten afkoelen in de koelkast.

Cranberry-compote

De wild zwijn rollade:

In kommetje mosterd vermengen met tijm, rozemarijn, zout en peper.
Rollade met mosterdmengsel inwrijven en minstens 10 min. laten intrekken.

In braadpan boter verhitten.
Rollade in ca. 10 min. rondom bruin bakken.

Met deksel op braadpan rollade in ca. 1 uur gaar braden.

Platte schaal voorverwarmen.

6 halve perziken vullen met cranberry-compote.
Rest van cranberry-compote in schaaltje doen.

Rollade uit pan halen en afdekken met aluminium folie (ca. 10 min. laten rusten).

Intussen vetlaagje voorzichtig van braadvocht schenken.
Rest van braadvocht weer aan de kook brengen.
Calvados en room toevoegen.
Aanbaksels losroeren en alles laten inkoken tot de gewenste dikte (3 tot 5 minuten) onder voortdurend roeren.
In sauskom overgieten.

Touw van rollade verwijderen.
Rollade in plakjes snijden.

Plakjes rollade dakpansgewijs op schaal leggen.
Gevulde perzikhelften langs rand zetten.
Jus en cranberry-compote apart erbij geven.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook.