WILD ZWIJNSTOOFPOT

tekstbestand

Wild zwijnstoofpot, gekookte witte rijst vermengd met doperwten en maïs en een glas rode wijn.

Wild zwijnstoofpot, gekookte witte rijst vermengd met doperwten en maïs en een glas rode wijn (Cru Bourgeois, Chateau de Villambis, haut-médoc, 2004, Cuvée Dionysos).
Bij dit gerecht drinkt men dezelfde wijn die aan het gerecht is toegevoegd.

In dit gerecht is gebruik gemaakt van Wild Zwijnbiefstuk.

Bereidingstijd: ± 135 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

500 gr. wild zwijnpoulet zonder bot,
2 uien,
2 teentjes knoflook,
250 gr. champignons,
250 gram knolselderij,
100 gr. spek,
2 dl. rode wijn,
5 el. bloem,
2 tl. tijm,
2 tl. rozemarijn,
een paar takjes bladselderij,
100 gr. roomboter,
zout,
4-seizoenenpeper,
water.

Tip:

Vervang knolselderij door stengels bleekselderij en voeg 2 tl. Worcestershiresauce toe bij het stoven.

champignons, wild zwijnbiefstuk, spek, bladselderij, rozemarijn, tijm en knoflook, roomboter, zout, 4-seizoenenpeper, uien, knolselderij, rode wijn, bloem.

Voorbereiding:

Snijd de knolselderij in kleine blokjes.
Hak de uien klein.
Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Snijd de champignons in plakjes.
Snijd de plak spek in dobbelsteentjes.
Snijd het wild zwijnvlees in kleine stukken.
Hak de bladselderij grof.

Bereiding:

Bak het kleingesneden spek uit in een gietijzeren stoofpan.

Bestrooi de kleingesneden poulet met zout en peper en bak dit rondom bruin in het spekvet.

Voeg de boter toe en vervolgens de gehakte uien, de knoflook en de selderij in blokjes.
Voeg de voorverwarmde wijn, de tijm, de rozemarijn en de bladselderij toe en laat het geheel ca. 90 minuten stoven.

Voeg de laatste 20 minuten de champignons in plakjes toe.

Vermeng de bloem met 0,3 liter heet water, zodat het een gladde pap wordt.
Bind met de aangemengde bloem en maak het geheel op smaak af met zout en 4-seizoenenpeper.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook.