ATA (Chili Relish)

tekstbestand

 

Ingrediënten:

1 kleine, fijngehakte ui,
2 fijngehakte teentjes knoflook,
3 eetlepels arachideolie,
120 g gepelde, grof gehakte tomaten, zaadjes eerst verwijderen,
120 g verse, hete chilipepertjes,
1 1/2 eetlepel tomatenpasta,
1/2 theelepel gedroogde tijm,
1/2 theelepel heet Madras kerriepoeder,
zout naar smaak.

Bereiding:

Dit is een klassieker die bij elk Nigeriaans gerecht geserveerd wordt, maar ook als ingrediënt wordt gebruikt om bonen, gebakken bananen, zoete aardappels en andere gerechten met weinig smaak wat meer pit te geven.

Bak de ui en het knoflook gedurende 5 minuten in een pan met dikke bodem.
Pureer de tomaten en chilies met een keukenmachine tot een gladde massa.
Voeg deze puree toe aan de ui en het knoflook, samen met de overige ingrediënten.
Laat de massa op een laag vuur 15 minuten pruttelen; het mengsel moet bijna droog zijn.
Test de kruiden en laat het mengsel dan afkoelen.

Spatel in plastic zakjes en bewaar die in de diepvries tot u ze nodig heeft.

Eet smakelijk!