AUBERGINEPUREE

tekstbestand

Een heerlijk pittige lichtzure auberginepuree. Een Nigeriaans gerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Het gerecht heeft een pittige lichtzure smaak.

Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten.
Aantal personen: 4.
Bijgerecht (kleine porties).

Benodigheden:

keukenmachine.

Ingrediënten:

1 eetlepel olijfolie,
1 aubergine,
0,5 theelepel sesamzaadjes,
0,25 theelepel zout,
1 teentje knoflook,
een halve citroen,
4-seizoenenpeper naar smaak,
1 eetlepel fijngehakte peterselie.

Bereiding:

Schil de aubergine met een dunschiller.
Snijd vervolgens de aubergine in plakken van ongeveer 1,5 centimeter dik.
Bak de schijven auberbine met de olijfolie op een laag vuur gaar in ongeveer 10 minuten.

Verwijder het kontje van het teentje knoflook.
Sla met de platte kant van het mes op het teentje knoflook.
Verwijder het harde vlies, en plet de knoflook goed.

Zet de keukenmachine in de hoogste stand, en voeg het sesamzaad en de knoflook toe.

Zet de keukenmachine in de laagste stand.

Knijp de halve citroen uit en vang het citroensap op.

Voeg de gare schijven aubergine toe aan het sesamzaad en de knoflook.

Vervolgens de overige ingrediënten toevoegen (behalve de peterselie) en alles tot een gladde pasta pureren.

Schep de auberginepuree als een bergje op een plat schaaltje en bestrooi het met de fijngehakte peterselie.

Serveer het met stukjes plat brood, zoals Arabisch of Turks brood.

In het Midden-Oosten is dit gerecht ook een topper.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 23 Oktober 2009.