STOOFSCHOTEL UIT NIGERIA

tekstbestand

 

Categorie: eenpansgerechten
Aantal: 6 Personen

Ingrediënten:

20 Okra's,
2 Bakbananen,
150 g Rijst,
8 Tomaten in stukjes,
1 fijngehakte ui,
Sap van 1 limoen / citroen,
Olie,
peper en zout.

Bereiding:

Leg de ongepelde bakbananen in kokend water en laat ze 5-8 minuten koken.

Kook ondertussen de rijst.
Fruit de ui ca 5 min.
Laat de bakbananen onder de koude kraan afkoelen, pel ze en snijd ze in kleine stukjes.
Voeg de okra's aan de ui toe (dus eerst wellen lijkt me) en na 1 min ook de bananen.
Laat het mengsel op hoog vuur smoren, evt met nog wat olie.

Schenk limoensap over het mengsel met wat zout.
Voeg voldoende water toe zodat de bodem van de pan onder water staat en stoof met het deksel erop ca. 15 min.

5 min voor het einde de rijst toevoegen en mee verwarmen.

Eet smakelijk!