WATERKERSSALADE MET KULI-KULI (hartige pindakoekjes)

tekstbestand

Waterkerssalade met Kuli-kuli (hartige pindakoekjes). Een recept uit Nigeria bereid door de Happy Chief Cook.

De waterkers heeft een licht bittere smaak.

Bereidingstijd: 1 uur.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

400 gram waterkers,
1 kleine ui,
1 rode paprika,
1 groene paprika,
0,75 theelepel cayennepeper,
2 theelepels Ras El Hanout,
zout naar smaak,
400 gram gebrande pinda's zonder vlies,
40 milliliter warm water,
1 ei,
2 theelepels maïzena,
arachideolie.

Benodigdheden:

keukenmachine,
koekenpan,
spatel,
kommetje voor het warme water,
mengkom,
4 kommen voor de salade.

Bereiding:

Bereid eerst de kuli-kuli (hartige pindakoekjes).

Maal de pinda's fijn, en kneed het tot er een stevige massa ontstaat.
Dit kunt u het beste in een keukenmachine doen.

Voeg langzaam het warme water toe met kleine beetjes aan de gemalen pinda's en blijf doorkneden tot er zoveel mogelijk arachieolie uitgeknepen is.
Vang de vrijkomende arachideolie op in de koekenpan.

Meng het ei en de Maïzena door het pindadeeg en kneed alles goed door.

Neem dan een hoeveelheid pindadeeg ten grootte van een walnoot en plet deze tussen de handpalmen tot een plat koekje.

Verhit de uitgeknepen arachideolie met wat verse arachideolie en frituur de pindakoekjes met 4 tegelijk aan beide kanten goudbruin.
Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.

Strooi zout naar smaak over de pindakoekjes.

***** ***** ***** *****

Vervolgens wordt de waterkerssalade gemaakt.

Maak de waterkers schoon en doe deze in een mengkom.

Snijd kop en kont van de ui en snijd deze vertikaal doormidden.
Verwijder de bruine vellen en snijd de ui in dunne plakjes.
Maak de ui los tot het allemaal reepjes zijn.

Was de paprika's en maak ze droog.
Snijd de paprika's op de naden door en verwijder het zaad en de zaadlijsten.
Snijd de paprika's in reepjes en daarna in blokjes.

Meng de waterkers, ui en paprika's door elkaar.

Strooi de cayennepeper en Ras El Hanout over de salade.
Meng nogmaals de waterkerssalade goed door elkaar, en verdeel de waterkerssalade over de kommen.

Dien de waterkerssalade direct op met de kuli-kuli (hartige pindakoekjes).

In Nigeria wordt de salade bereid met lansur, een peterselieachtige groente met de smaak van waterkers.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 23 Januari 2012.