ITALIAANSE MAALTIJDSALADE

tekstbestand

Een origineel recept van de Happy Chief Cook voor een Italiaanse maaltijdsalade, bereid met pasta, kip, veldsla, waterkers, ui, tomaat en geroosterde paprika. Het gerecht heeft een aangename licht-zure pittige smaak.

Een origineel recept van de Happy Chief Cook voor een Italiaanse maaltijdsalade, bereid met pasta, kip, veldsla, waterkers, ui, tomaat en geroosterde paprika.
Het gerecht heeft een aangename licht-zure pittige smaak.

Bereidingstijd: 30 minuten.
Aantal personen: 2 à 4.

Ingrediënten:

2 kipfilets,
200 gram festoni (pasta),
150 gram veldsla,
150 gram waterkers,
2 rode uien,
2 romatomaten,
half bosje basilicum,
1 bakje tuinkers,
1 rode paprika,
50 gram pijnboompitten,
2 eetlepels extra vierge olijfolie,
2 rode Spaanse pepers,
4-seizoenenpeper (vers gemalen),
zeezout,
een stuk Parmezaanse kaas.

Ingrediënten dressing:

2 sjalotjes,
4 eetlepels balsamico azijn,
2 eetlepels extra vierge olijfolie,
0,5 theelepel 4-seizoenenpeper (vers gemalen),
1 theelepel zeezout.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Breng water met wat zeezout aan de kook en kook de festoni beetgaar.
Giet daarna het water af.

In de tussentijd:

Snijd de rode paprika op de naden door.
Verwijder de zaadbol, het zaad en de zaadlijsten.
Druk de stukken rode paprika plat en rooster ze 20 minuten in de oven onder de grill.
Verwijder daarna het vel.

Meng de veldsla en de waterkers met elkaar en verdeel die over 2 grote borden.

Pel de rode uien, en snijd de rode uien in zeer dunne ringen.
Verdeel de rode uien over de borden.

Was de romatomaten en snijd ze tot dunne plakjes.
Verdeel de romatomaten over de borden.

Rooster de pijnboompitten lichtjes en verdeel die over de borden.

Knip de tuinkers en verdeel die over de borden.

Snijd de kipfilet in kleine stukjes.

Snijd de rode Spaanse pepers in de lengte doormidden, en verwijder het zaad en de zaadlijsten.
Snijd de rode Spaanse pepers in kleine smalle reepjes.

Meng de stukjes kipfilet met de rode Spaanse peper, 4-seizoenenpeper en zeezout naar smaak.

Verhit de extra vierge olijfolie in de pan en bak het kipmengsel lichtbruin.

Hak de basilicum fijn en verdeel die over de borden.

Meng de festoni met de gebakken kipstukjes en schud alles enkele malen om.
Verdeel de pasta met de kip over de borden.

Snijd de rode paprika in smalle repen en verdeel die over de borden.

De dressing:

Pel de sjalotjes en hak ze zeer fijn, en doe ze in een schaaltje.
Strooi de 4-seizoenenpeper en het zeezout erover.
Giet er de extra vierge olijfolie en de balsamico azijn erbij.
Kluts alles goed door elkaar.

Verdeel de dressing over de borden.

Rasp de Parmezaanse kaas en verdeel die over de pasta.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 4 September 2009.