SALADE VAN BASMATI RIJST EN GEDROOGD RUNDVLEES

tekstbestand

Een lauw-warme salade met Basmati rijst, gedroogd rundvlees, veldsla, rode ui, kaas, cashewnoten en provençaalse kruiden. Een combinatie met een heerlijke aromatische smaak. Bereid door de Happy Chief Cook.

In plaats van rijst, kan u ook kleine krieltjes, pasta of tarwe gebruiken.
Dit recept kan als lichte maaltijd of als bijgerecht dienen.
Het is een simpel gerecht om te bereiden, maar wel aardig wat werk.
De salade heeft een heerlijke aromatische smaak.

Bereidingstijd: 40 minuten.
Aantal personen: 2 à 4.

Ingrediënten:

100 gram basmati rijst,
4 à 5 eetlepels olijfolie extra vierge,
100 gram gedroogd rundsvlees (verkrijgbaar in de toko),
75 gram veldsla,
1 rode ui,
250 gram champignons,
125 gram Appenzeller (half harde kaas met een uitgesproken smaak),
75 gram ongezouten cashewnoten,
2 à 3 theelepels provençaalse kruiden,
zout.

Voorbereiding:

Snijd het gedroogd rundvlees in blokjes van 2 millimeter bij 10 millimeter.

Bereiding:

Kook de basmati rijst met wat zout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, en laat het lichtjes lauw worden.

Was de veldsla en laat het uitlekken.

Snij de champignons in dunne plakjes.

Snipper de rode ui klein.

Stoof de champignons zachtjes met de rode ui, gedroogd rundvlees en de cashewnoten in olijfolie totdat de champignons gaar zijn.

Strooi de provençaalse kruiden (naar eigen smaak) erover en roer alles goed door elkaar.

Meng vervolgens de basmati rijst erdoorheen.

Snij de kaas in kleine blokjes.

Meng alle ingrediënten door elkaar in een grote kom.

Serveer het gerecht lauw-warm.

Eet smakelijk!

Een origineel gerecht van de Happy Chief Cook, geplaatst op 22 Juni 2010.