MOSTERD-DILLE DRESSING

tekstbestand

Mosterd-Dille dressing, bereid door de Happy Chief Cook.

Een heerlijke dressing voor salades waar kaas in is verwerkt.

Bereidingstijd: 10 minuten.
Hoeveelheid: ongeveer 0,25 liter.
Techniek: mengen.

Ingrediënten:

10 eetlepels olijfolie extra vergine,
1 eetlepel Zaanse mosterd grof gemalen,
1 eetlepel Fattoria estense aceto balsamico di modena,
2 eetlepels fijngehakte verse dille,
1 theelepel zout,
1 theelepel versgemalen zwarte peper,
0,5 eetlepel suiker.

Bereiding:

Klop de Zaanse mosterd, de balsamico en de suiker goed door elkaar.
Klop daarna 2 eetlepels olijfolie erdoor.
Meng vervolgens de fijngehakte dille erdoor.

Klop daarna de rest van de olijfolie beetje bij beetje erdoor tot het de gewenste dikte heeft.

Breng het dan op smaak met het zout en de zwarte peper en eventueel wat meer suiker.

Eet smakelijk!

Een origineel recept van de Happy Chief Cook, geplaatst op 30 Juni 2012.