SATÉSAUS

tekstbestand

whiskycocktailsaus.

Een gemakkelijk recept om te bereiden met een zeer korte bereidingstijd.
De satésaus is pittig en romig van smaak.

Wanneer het in de magnetron bereid wordt, zal het tegen de schaal aan gaan beginnen te stollen.
Alles moet dan goed door elkaar geroerd worden totdat het een egaal mengsel is, dan kan het weer terug in de magnetron om verder te garen.
Herhaal dit proces enkele keren totdat de satésaus naar wens ingedikt is.
Pas op bij het verwijderen van de schaal uit de magnetron, de schaal kan zeer heet worden en uw vingers verbranden.

De eiwitten en de maïzena zorgen ervoor dat het gebonden wordt.

Bereidingstijd: 15 - 20 minuten.
Hoeveelheid: 0,5 liter.
Techniek: mengen, magnetron.

Ingrediënten:

2 eieren,
2 eetlepels water,
3 eetlepels maïzena,
1,5 eetlepel lichte Thaise sojasaus,
1 eetlepel donkere Thaise sojasaus,
1 eetlepel rijstwijn,
2 theelepels suiker,
1 theelepel zout,
2 eetlepels pindakaas (Calvé),
2 gedroogde Thaise pepertjes,
2 theelepels Saté Boemboe kruiden (Conimex (poeder in potje)),
1 theelepel gemberpoeder.

Bereiding:

Splits de eieren.
***De dooiers kan u eventueel nog gebruiken om er een vla van te maken.***

Klop de eiwitten los samen met 2 eetlepels water.

Klop daarna de maïzena erdoor totdat er een egaal papje ontstaan is.

Klop er dan de lichte en donkere Thaise sojasaus erdoor samen met de rijstwijn, boemboe saté kruiden, gemberpoeder, suiker en het zout.

Klop vervolgens de pindakaas erdoor totdat het een egaal mengsel is.

Verkruimel de gedroogde Thaise pepertjes en meng het erdoor.

Leng het dan aan met 0,25 liter water en meng het goed door elkaar zodat er een dun beslag ontstaan is.

Zet het dan in de magneron en laat het 1 minuut op de hoogste stand garen.

Haal het dan uit de magnetron en roer alles goed door elkaar totdat het een egaal mengsel is.

Zet het dan terug in de magnetron en laat het weer 1 minuut garen op de hoogste stand.
Haal het dan weer uit de magnetron en roer alles goed door elkaar totdat het goed ingedikt en egaal is.
Mocht het nog niet dik genoeg zijn dan nog een keer 15 seconden in de magnetron.

Eet smakelijk!

Een origineel recept van de Happy Chief Cook, geplaatst op 5 Mei 2012.