EngelsTERIYAKISAUS

tekstbestand

Teriyakisaus/marinade, een saus bereid door de Happy Chief Cook.

U kan deze zoete teriyakisaus ook gebruiken als een marinade voor vis, vlees, gevogelte en groente.

Een eenvoudige saus/marinade om te bereiden.
Deze teriyakimarinade is niet alleen lekker bij de zalm en andere vissoorten maar ook bij vlees, gevogelte en groente.
Tevens kunt U aan het einde van een roerbakschotel deze teriyakisaus toevoegen aan de maaltijd voor een heerlijk zoet gerecht.

In plaats van runderbouillon gebruik ik rund fond.
U kunt ook het recept voor runderbouillon gebruiken.

Bereidingstijd: 10 minuten, en 1 uur afkoelen voor een teriyakimarinade.
Hoeveelheid: ongeveer 0,5 liter.

Ingrediënten:

6 eetlepels bruine basterdsuiker,
1 theelepel gemberpoeder,
0,38 liter rund fond (1 pot (Struik)),
6 eetlepels sojasaus,
2 eetlepels maïzena (maïsbindmiddel),
4 eetlepels witte wijn.

Bereiding:

Los de bruine basterdsuiker en de gemberpoeder op in de rund fond en de ketjap manis.
Breng het mengsel aan de kook.

Meng de maïzena door de witte wijn.

Voeg het aan de rund fond mengsel toe en laat het zachtjes koken totdat het dik wordt.

***Het is nu klaar voor gebruik als teriyakisaus.***

Laat het daarna 1 uur afkoelen in de koelkast.

De teriyakimarinade is dan klaar voor gebruik.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 26 Oktober 2010.