EngelsAVOCAT AUX CREVETTES SÉNÉGALAISES (Avocado met Garnalen)

tekstbestand

Avocat aux Crevettes Sénégalaises (Avocado met Garnalen), een gerecht uit Senegal bereid door de Happy Chief Cook.

Bereidingstijd: 20 à 25 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

1 grote rijpe avocado,
2 eetlepels citroensap,
2 eetlepels crème fraîshe,
200 gram ijsbergsla,
500 gram kikkererwten,
2 tomaten,
1 grote ui,
4 eieren (hard gekookt),
1 kleine Spaanse rode peper,
12 verse gepelde gamba's,
8 takjes peterselie.

Dit voorgerecht is werkelijk verbazingwekkend.
Het lijkt misschien heel wat werk, maar het is zeer de moeite waard het te maken.

Het samenvoegen van avocadopuree met kikkererwten in combinatie met garnalen en garnituur maakt het tot een intrigerende combinatie van aroma's die ongewoon is en toch overheerlijk!

Bereiding:

Kook de eieren hard en laat ze koud worden.

Snijd de rode Spaanse peper in de lengte in vieren en verwijder het zaad.
Snijd de Spaanse peper vervolgens in smalle reepjes maar laat het aan de brede zijde aan elkaar zitten.
Leg de rode Spaanse peper reepjes in ijswater.

Snijd de avocado rondom in de lengte door tot tegen de pit aan.
Draai de twee helften een kwart slag tegen elkaar in en verwijder de pit.
Schep het vruchtvlees uit de schil en stamp en wrijf het fijn met een lepel.

Meng de avocadopuree met het citroensap en de crème fraîshe.

Verdeel over de bordjes de ijsbergsla.

Verdeel de kikkererwten over de ijsbergsla en strooi er een klein beetje zout overheen.

Bedek de kikkererwten met de avocadopuree.

Snijd elke trostomaat in 8 partjes.
Leg op elk bordje 4 partjes trostomaat lang de rand.

Snijd de eieren in plakjes en verdeel over elk bordje 1 ei.

Snipper een ui zeer fijn en verdeel die over de tomaten.

Bak de gamba's in olijfolie op een matig vuur totdat ze compleet verkleurd zijn.
Leg 3 gamba's op elk bordje bovenop het avocadomengsel.

Garneer de eieren met de rode Spaanse peper.

Garneer de uien met takjes peterselie.

Eet Smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 9 Juli 2010.