EngelsMAFÉ (LAMSSTOOFPOTJE MET PINDASAUS)

tekstbestand

Mafé, een lamsstoofpotje met wortels en pindasaus. Bereidt door de Happy Chief Cook.

Een heerlijke lamsstoofpotje met wortels in een pindasaus. Op de foto hierboven is het geserveerd met witte en wilde rijst.

Gebruik een grote stoofpan.

Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 2,5 uur.

Ingrediënten:

3 eetlepels arachideolie,
1 grote ui,
1 kilogram lamsstoofvlees,
100 gram gladde pindakaas,
3,5 deciliter koud water,
136 gram tomatenpuree,
5 deciliter heet water,
4 grote wortels,
3 takjes verse tijm,
2 laurierbladeren,
zeezout,
versgemalen 4-seizoenenpeper.

Bereiding:

Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze in de lengte door.
Snijd ze vervolgens in stukken van 3 à 4 centimeter.

Hak de ui fijn.
Snijd het lamsvlees in stukken van ongeveer 4 centimeter.
Vul een thee-ei met de tijm en de laurierbladeren.

Laat in een zware pan 2 eetlepels arachideolie heet worden en fruit de ui op een middelhoog vuur.
Voeg daarna nog 1 eetlepel arachideolie en de stukken vlees toe en bak die aan alle kanten lichtbruin.

Meng in een kommetje de pindakaas met het koude water en giet dit mengsel over het vlees.

Leng de tomatenpuree aan met het hete water, voeg deze vloeistof toe en roer totdat alles goed gemengd is.
Breng het op smaak met 4-seizoenenpeper en zeezout.
Hang vervolgens het thee-ei met de tijm en laurierbladeren erin.

Voeg vervolgens de stukken wortels toe.
Zet het vuur laag en laat onder af en toe roeren zachtjes gedurende 1 uur pruttelen met het deksel op de pan.

Verwijder het deksel en laat de vloeistof zachtjes gedurende een half uur inkoken tot de gewenste dikte.
Verwijder de tijm en het laurierblad.

Opdienen met rijst.

Eet smakelijk.

Tip:

U kunt eventueel een halve theelepel cayennepoeder toevoegen als u het wat pittiger wilt.

Bereidt door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 13 April 2009.