MAMADOU'S BANANENDESSERT

tekstbestand

Mamadou's Bananendessert is een dubbeldikke bananendessert. Een heerlijk zoet nagerecht, bereid door de Happy Chief Cook.

Dit dubbeldikke bananendessert is een gerecht dat in Dakar zelfs de bananensplit verslaat!
Geserveerd met een excellente espresso is het een heerlijk, verfijnd dessert.

Bereidingstijd: 15 minuten en 3 à 4 uur in de vriezer.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

6 bananen,
0,25 liter crème fraîche,
62,5 gram kristalsuiker,
2 eetlepels ongezouten pinda's,
2 eetlepels geschaafde amandelen,
4 eetlepels gekonfijte vruchtenmelange.

Bereiding:

Pel 2 bananen en prak ze fijn in een grote kom.

Voeg het kristalsuiker en de crème fraîche toe.
Klop het mengsel schuimig.
Zet de kom afgedekt in de vriezer gedurende 3 à 4 uur, af en toe alles goed omroeren, tot het mengsel bijna helemaal stijf is.

Stamp de pinda's fijn in een vijzel.

Snijd 4 bananen doormidden en dan de helften overdwars doormidden.
Schik op elk van de 4 dessertbordjes 1 banaan (4 stukken naast elkaar).
Verdeel het bevroren bananenmengsel over de bananen op de bordjes, vlak voordat u ze gaat serveren.

Sprenkel over elk bordje:
1 eetlepel gekonfijte vruchtenmelange, 0,5 eetlepel fijngestampte pinda's en 0,5 eetlepel geschaafde amandelen.

Serveertip:

Wees snel met het afmaken van het gerecht, en serveer het gelijk.
Want het begint al snel te smelten.

Eet smakelijk.

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 6 Juli 2009.