PINDA-IJS

tekstbestand

Voor: ca. 1 1/2 liter

Senegal is de pinda'hoofdstad' van de wereld.
Daarom past het om op een of andere manier pinda's te gebruiken in een Senegalees diner.
Probeer eens het volgend pinda-ijs, zoals het geserveerd wordt in restaurant Le Basbab in Dakar.

Zet 1 blik (ca. 400 ml) geëvaporeerde melk in zoveel kokend water, dat het helemaal onderstaat en laat nog 20 minuten koken.
Zet het blik in een kom van ca. 2 liter (met een eierklopper erbij) verschillende uren in de koelkast.
Klop daarna de koude melk in de koude kom met de koude eierklopper.

Voeg dan toe:
4 eetlepels citroensap en
125 g suiker.

Meng in een andere kom:
250 g pindakaas met
1 blik (ca. 450 ml) gecondenseerde melk en
50 ml volle melk.
Meng voorzichtig het geklopte mengsel door het pindakaas-mengsel tot de massa zacht is.
Schenk de massa in (een) diepvriesbakje(s) en vries het in.