SALADE "CÔTE CAP VERTE" (SALADE MET HARDGEKOOKTE EIEREN)

tekstbestand

Salade "Côte Cap Verte" (Salade met hardgekookte eieren, gerecht uit Senegal. Bereid door de Happy Chief Cook.

Deze salade heeft een zoet-zure smaak die de tong prikkelt.
Een eenvoudig en snel te bereiden voor/bij-gerecht uit Senegal.

De salade is zo belangrijk in de Franse keuken dat die in Senegal als voorgerecht of als salade (als bijgerecht van het hoofdgerecht) geserveerd wordt.
Als u het hoofdgerecht serveert, presenteer dan eerst de Yassakip en daarna uw Salade "Côte Cap Verte".
U kunt gerust bij de salade Frans stokbrood serveren.

U kan ieder verkrijgbaar groen gebruiken om deze salade te maken, zoals: sla, spinazie, waterkers en bindsla, in grote stukken gescheurd.

Bereidingstijd: 15 à 20 minuten.
Aantal personen: 1 à 4.

Ingrediënten per persoon:

100 gram mix van slasoorten,
1 scharrelei,
1 eetlepel extra vierge olijfolie,
1 eetlepel slaolie,
1 eetlepel dragonazijn,
mespunt zout,
mespuntje vergemalen 4-seizoenenpeper,
0,5 theelepel knoflookpoeder,
1 theelepel slakruiden met knoflook,
2 theelepels honing.

Bereiding:

Kook het scharrelei totdat deze hard is.
Laat het scharrelei in koud water afkoelen.
Pel het scharrelei en prak het ei fijn met een vork.

Meng het geprakte scharrelei met de slasoorten.

Klop de overige ingrediënten goed door elkaar totdat er een emulsie is ontstaan.

Giet de dressing over de salade heen.

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 30 Augustus 2009.