YASSA DE POULET

tekstbestand

Deze Yassa de Poulet is een heerlijk kipgerecht met ui die een zinderende smaak heeft. De combinatie van kip ui bouillon en mosterd is onovertroffen. Een Senegalees gerecht, bereid door de Happy Chief Cook.

Deze Yassa de Poulet is een heerlijk kipgerecht met ui die een zinderende smaak heeft.
De combinatie van kip ui bouillon en mosterd is onovertroffen.

Bereidingstijd: 65 minuten plus 8 uur marineren.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

2 kippenpoten,
1 limoen,
2 grote uien,
2 teentjes knoflook,
4 eetlepels zonnebloemolie,
1 rode Spaanse peper,
0,5 liter water,
1 kippenbouillonblokje,
1 eetlepel franse mosterd (Dijon Originale).

Bereiding:

Leg de kippenpoten is een ovenschaal.

Snijd de limoen doormidden en knijp die uit over de kip.

Snijd de rode Spaanse peper langsover doormidden en verwijder het zaad en de zaadlijsten.
Snijd de rode Spaanse peper in dunne reepjes.
Strooi de reepjes rode Spaanse peper over de kippenpoten.

Snijd de kontjes van de teentjes knoflook en sla met de platte kant van het mes op de teentjes knoflook.
Hierdoor laat het vel zich gemakkelijk verwijderen.
Hak de teentjes knoflook fijn.
Strooi de knoflook over de kippenpoten.

Schil de uien en snijd ze in dunne ringen.
Strooi de uien over de kippenpoten.

Schenk de 4 eetlepels zonnebloemolie over de uien en dek de ovenschaal af met een stuk huishoudfolie.
Zet het vervolgens in de koelkast en laat het minimaal 8 uur marineren.

Haal de kippenpoten uit de ovenschaal en dep de kippenpoten dan zorgvuldig droog en rooster ze op de barbecue of in de oven.

Laat de uiringen uitlekken en stoof ze ongeveer 10 minuten in wat olie.
Voeg het water en het kippenbouillonblokje toe en laat het aan de kook komen.
Zet daarna het vuur laag en voeg de kippenpoten toe en laat alles stoven tot de kip gaar is.

Neem de kip en de uien uit de pan en laat de saus tot een derde inkoken.
Werk alles af met de franse mosterd en giet de saus over de kip en uien.

Serveren met witte rijst en een salade.

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 31 Augustus 2009.