BAMI MET BROCOLLI

tekstbestand

Bami met Brocolli, bereid door de Happy Chief Cook.

Bereidingstijd: ± 25 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

1 kipfilét (200 gram),
6 nestjes bami,
1 stronk brocolli (250 gram),
1 rode paprika (± 250 gram),
75 gram champignons,
1 spaanse peper (10 gram),
water,
3 eetlepel rijstwijn (Shaohsing),
2 theelepels gemberpoeder,
1 theelepel knoflookpoeder,
2 theelepels rietsuiker,
1 eetlepel gembersiroop,
1 eetlepel oestersaus,
1 eetlepel ketjap manis (Trade Mark),
4 eetlepels arachideolie,
4-seizoenenpeper vers gemalen,
zout.

Bereiding:

Zet een pan met water op het vuur.
Doe er vervolgens zout en 1 eetlepel arachideolie erbij.
Breng het aan de kook en leg de nestjes bami erin.
Laat deze 9 à 10 minuten koken.
Haal na 4 minuten met een vork de nestjes bami uit elkaar.
Stort na het koken alles in een vergiet en spoel de bami met koud stromend water af zodat deze helemaal koud is.
(Hiermee stopt U het garingsproces.)

Snijdt in de tussentijd de champignons in dunne plakjes.

ChampignonsGesneden Champignons

Snijdt daarna de brocolliroosjes van de stronk, en snijdt de stronk in dunne plakjes.

Stronk BrocolliBrocolliroosjes en de stronk

De stronk doormidden gesnedenDe stronk in dunne plakjes gesneden

Snijdt hierna de spaanse peper in hele dunne ringentjes.

Hele Spaanse Peper en een gesneden Spaanse PeperRode Paprika

De Rode Paprika in grote stukken gesnedenDe Rode Paprika in kleine reepjes gesneden

Snijdt vervolgens de paprika in kleine dunne reepjes.

Maak hierna de snijplank schoon.

Was de kipfilét onder lauw stromend water, en dep deze hierna droog met keukenpapier.
Snijdt dan de kipfilét in kleine stukjes.

KipfilétIn kleine stukjes gesneden kipfilét

Verhit de wokpan met 3 eetlepels arachideolie.
Zodra de olie goed heet is, de kipfilét in de pan.
Even roerbakken totdat de kipfilet helemaal verkleurd is.

Doe dan 1 theelepel gemberpoeder en de knoflookpoeder erbij.
Roerbak dit 2 minuten.

Vervolgens de versgemalen 4-seizoenenpeper en het zout naar smaak erbij.
Dan weer 2 minuten roerbakken.

Voeg hierna alle gesneden groenten en spaanse peper in één keer erbij.
Schep alles enkele malen om, en doe het deksel op de pan gedurende 1 minuut.

Giet er vervolgens 3 eetlepels rijstwijn erbij, schud alles enkele malen om en leg het deksel er weer terug op.
Laat dit zo 2 minuten lang op hoog vuur staan.

Doe dan vervolgens 1 theelepel gemberpoeder, de gembersiroop, oestersaus, ketjap manis en het rietsuiker erbij.
Schep het enkele malen om.
Roerbak dit nog 1 minuut.

Vervolgens de uitgelekte bami erbij doen, alles goed omscheppen en nog 1 minuut roerbakken.

Uw maaltijd is nu klaar om te serveren.

Eet smakelijk.

Een origineel recept van de Happy Chief Cook , 20 februari 2008.