BAMISOEP MET KIP

tekstbestand

2 à 3 personen.

Een heerlijke maaltijdsoep.

Ingrediënten:

1 kipfilét,
1 pakje kippensoep met tuinkruiden voor 1 liter (Knorr),
1,25 liter water,
0,5 eetlepel sambal badjak (Koningsvogel),
1 theelepel djahé (gemberpoeder),
4 nestjes bami,
een halve stengel prei klein gesneden,
zout,
1 ei geklutst.

Bereiding:

Breng het water aan de kook samen met de sambal badjak en de djahé (gemberpoeder).

Snijd in de tussentijd de kipfilét in kleine stukjes.
Zodra het water kookt de kipfilét toevoegen en 1 minuut meekoken.

Vervolgens het pakje soep erbij doen.
Goed roeren totdat het weer kookt.
Voeg vervolgens de nestjes bami bij en dan de gesneden prei.
Voeg zout naar smaak toe.

Breng het weer an de kook.
Zodra de soep kookt, het vuur op de laagste stand zetten en 10 minuten laten pruttelen.
Regelmatig even roeren.

Voeg daarna het geklutste ei in een dun straaltje erbij, even roeren en het vuur uitzetten.
Laat de pan met het deksel erop 20 minuten staan.

Warm het geheel weer op, en zodra het goed warm is, is het klaar om te serveren.

Serveren:

Verdeel de kip en de bami over de kommen.
Schenk de rest van de soep over de bami heen.

Eet smakelijk!

Een origineel recept van de Happy Chief Cook , 18 februari 2008.