CHILI CON CARNE ALLA KAMELEON

tekstbestand

Een eenvoudige heerlijke Chili con Carne van Johann Behrens. Bereid door de Happy Chief Cook.

U heeft hierbij een grote wokpan of hapjespan nodig, want deze zit goed vol als het gerecht klaar is.
De Chili con Carne heeft een lichte maar kruidige smaak en voedt goed.
U kan het gerecht zo eten, of met brood.
Als alles gesneden is, wat ongeveer 10 minuten in beslag neemt, kan u het snel op een hoog vuur bereiden.

U kan desgewenst meer knoflook gebruiken als u daarvan houdt.

Voorbereiding: 10 minuten.
Bereidingstijd: 25 minuten.
Aantal personen: 4.

Benodigdheden:

Wokpan.

Ingrediënten:

2 eetlepels olijfolie,
2 teentjes knoflook,
1 of 2 grote uien,
500 gram rundergehakt,
1 gele paprika,
1 rode paprika,
285 gram maïskorrels (uitgelekgewicht),
440 gram jonge kapucijners (uitgelekgewicht),
Chili Con Carne kruidenmix (Honig),
0,3 liter water.

Voorbereiding:

Schil de uien en snipper ze fijn.

Snij het kontje van de teentjes knoflook.
Sla of druk met de platte kant van het mes op de teentjes knoflook.
Verwijder het harde vlies.
Hak de teentjes knoflook ragfijn, of gebruik een knoflookknijper.

Was de paprika's en verwijder de zaadbol, het zaad en de zaadlijsten.
Snij de stukken rode en gele paprika in kleine stukjes.

Bereiding:

Fruit de uien en de knoflook in een koekenpan of wokpan.

Als de uien goudkleurig zijn, en de knoflook ruikt al goed, begin je met het gehakt rul te bakken.

Als dit rul gebakken is, voeg je de maïs en paprika toe.
Gedurende 5 minuten meebakken onder voortdurend roeren.

Als die ook goed meegebakken zijn dan voeg je de kapucijners toe.
Weer gedurende 5 minuten bakken onder voortdurend roeren.

En als die ook lekker meegebakken zijn, voeg je de kruidenmix toe samen met 0,3 liter water.

Nog even laten koken, ongeveer 5 minuten onder voortdurend roeren, en je hebt de heerlijke Chili con Carne van Kameleon.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Ingezonden door Johann Behrens. Geplaatst op: 25 Oktober 2009.