EENDENBORSTFILET MET PERZIKSAUS

tekstbestand

Eendenborstfilet met perziksaus, aardappels in de schil, sugarsnaps en perzik.

Een eenvoudig en gemakkelijk te bereiden gerecht.
Op bovenstaande foto de eendenborstfilet met perziksaus, aardappels in de schil, sugarsnaps en perzik.

Aantal personen: 2.
Bereidingstijd: ± 30 minuten.

Ingrediënten beurre manié:

25 gram bloem,
25 gram roomboter.

Bereiding beurre manié:

Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
Meng het vervolgens goed met de bloem.
Zet het daarna in de koelkast om het weer hard te laten worden.

Laat het in de koelkast staan totdat u het nodig heeft.

Ingrediënten:

400 gram eendenborstfilet,
25 gram roomboter,
3 perziken (goed rijp) (of 6 halve uit een blik),
sap van 1 sinaasappel,
sap van een halve citroen,
1 eetlepel zachte honing,
1 theelepel chilipoeder,
poedersuiker,
zeezout,
4-seizoenen peper,
50 gram beurre manié.

Bereiding:

Snijd de huid van de eendenborstfilet kruislings in, in een ruitpatroon.
Strooi er zeezout en 4-seizoenen peper over.
Verhit de roomboter in een pan en bruineer de eendenborstfilet.
Doe ze dan 12 minuten in een 250°C voorverwarmde hete-luchtoven met de huidkant naar boven.

Ontvel de perziken, haal de steen er uit en snijd ze elk in 8 partjes.
Of, als ze uit blik komen in 4 partjes.
Hou 8 partjes apart voor de saus.
Vet een ovenschaal/bakplaat in met olijfolie en leg er de rest van de partjes op.
Overstrooi ze met poedersuiker en steek ze ongeveer 8 minuten in de oven aan 250°C.

Voor de saus maal je de 8 afzonderlijke partjes fijn met een mixer.
Meng er ook het sap van de sinaasappel en het sap van de halve citroen doorheen plus 1 eetlepel honing, 1 theelepel chilipoeder, zeezout, en 4-seizoenen peper.
Haal de eendenborstfilet uit de pan en voeg het sinaasappelmengsel aan het braadvocht toe.
Breng het aan de kook en roer alles goed door elkaar.
Zet vervolgens het vuur uit en roer de beurre manié * door totdat deze helemaal opgelost is en de saus gebonden.

Snijd de eendenborstfilets in de lengte in plakjes, leg er de perziken bij, schep de perziksaus half over het vlees en dien het op met aardappelen in de schil en sugarsnaps.

* Als de beurre manié toegevoegd is, mag de saus niet meer aan de kook gebracht worden.

Eet smakelijk!

Een origineel recept van de Happy Chief Cook, geplaatst op 2 Maart 2009.