EXOTISCHE WOKNOEDELS MET KOKOS

tekstbestand

Exotische Woknoedels met Kokos, bereid door de Happy Chief Cook.

Het lijkt een moeilijk gerecht door de vele ingrediënten, maar het is eenvoudig en gemakkelijk te bereiden binnen een half uur.

Bereidingstijd: ± 25 minuten.
Aantal personen: 3.

Ingrediënten:

2 à 3 blokken woknoedels (Conimex),
1 kipfilét à 200 gram,
100 gram sperziebonen,
100 gram champignons,
200 gram bospeen,
1 paprika à ± 230 gram,
150 gram brocolli,
10 gram spaanse peper (julliëne gesneden),
0.2 liter romige kokosmelk (Conimex),
3 eetlepels rijstwijn (Shaohsing),
3 à 4 eetlepels oestersaus (AH),
2 theelepels gemberpoeder,
1 eetlepel gembersiroop,
2 theelepels knoflookpoeder,
1 eetlepel ketjap manis (Trade Mark),
1 afgestreken eetlepel rietsuiker,
3 eetlepels arachideolie,
1 eetlepel tarwebloem,
4-seizoenenpeper naar smaak,
African Original Zeezoutmix met groene kruiden naar smaak (Fair Trade),
1,5 liter water.

Foto Ingrediënten Exotische Woknoedels met Kokos.

Bereiding:

Snijdt de uiteinden van de sperziebonen, gooi die weg.
Snijdt de sperziebonen doormidden.
Snijdt de champignons in schijfjes.
Schil de bospeen en snijdt ze daarna in schijfjes.

Haal de blaadjes van de brocolli af en gooi die weg.
Snijdt de brocolliroosjes van de stam.
Snijdt de brocollistam in dunne plakjes.

Snijdt de paprika in kleine reepjes.

Doe alle gesneden groenten in een schaal met de spaanse peper.

Was de kipfilét en dep hem droog met keukenpapier.
Snijdt de kipfilét in kleine stukjes.

Vul een waterkoker met 1,5 liter water en zet hem aan.

Verhit een wokpan op het hoogste vuur en giet de arachideolie erin.
Zodra de olie goed heet is, de kipfilét toevoegen.

Roerbak de kipfilét gedurende 1 minuut.
Voeg dan de 4-seizoenenpeper, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel knoflookpoeder en de zeezoutmix met groene kruiden bij.
Roerbak vervolgens nog 2 à 3 minuten.

Vervolgens alle groenten in één keer erbijdoen, en alles 1 minuut roerbakken.

Well de woknoedels met het kokende water gedurende 2 minuten.
Laat het daarna uitlekken en zet het even apart.

Voeg alle overige ingrediënten op de bloem, kokosmelk en woknoedels na bij.
Schud het geheel enkele malen om en doe het deksel op de wokpan.
Laat dit 2 à 3 minuten op een hoog vuur staan.

Zodra de sperziebonen beetgaar zijn, de tarwebloem toevoegen en alles goed omscheppen.
Hierna de kokosmelk toevoegen en alles weer goed omroeren.
Roerbak het nog 1 minuut.

Doe er vervolgens de woknoedels bij, schep alles goed om en roerbak dit nog 1 minuut.

Het gerecht is nu klaar om te serveren.

Eet smakelijk!

Een origineel recept van de Happy Chief Cook, geplaatst op 11 maart 2008.