MACARONI À LA MIKKE

tekstbestand

Macaroni à la Mikke. Macaroni met carbonarasaus en paddestoelen. Bereid door de Happy Chief Cook.

Aantal personen: 2 à 3.
Bereidingstijd: 25 à 30 minuten.

Een heerlijke macaroni met carbonarasaus en paddestoelen.

Ingrediënten:

125 gram gerookte magere spekblokjes,
1 ui,
3 teentjes knoflook ((fijngehakt) of zoveel als je lekker vindt),
3 gram Italiaanse kruiden,
125 gram oesterzwammen (in stukken gescheurd),
250 gram champignons (gesneden in plakjes),
100 à 125 gram macaronischelpjes per persoon,
250 milliliter water,
250 milliliter kookroom,
1 pakje carbonarasaus (poeder),
1,5 à 2 stukken brie (ik heb hiervoor brie van President genomen).

Bereiding:

Bak de spekjes uit en fruit de gesneden ui.
Voeg de knoflook en de Italiaanse kruiden toe.
Doe de gesneden champignons en oesterzwammen erbij.
Laat dit een poosje bakken.

Maak ondertussen de saus.
Doe de kookroom in een maatbeker, vul aan met water tot 500 ml en roer het carbonarasauspoeder er doorheen met een garde.
Doe de saus in de pan.

Snijd de korst van de brie en gooi die weg.
Snijd de brie in stukken en doe ze in de pan.
Terwijl je de brie laat smelten, kook je de macaronischelpjes.
ls de brie geheel gesmolten is kun je de gekookte schelpjes bij de rest van het gerecht voegen.

Eet smakelijk!

Ingezonden door: Mikke.
Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 9 April 2009.