MANOUKS DINSDAGAVONDPASTA

tekstbestand

Manouks Dinsdagavondpasta, een gerecht van Manouk Verkerk bereid door de Happy Chief Cook.

Manouks dinsdagavondpasta bereid met farfalle.
Een redelijk eenvoudig gerecht dat vrij snel klaar is.

Bereidingstijd: 35 minuten.
Aantal personen: 2.
Techniek: roerbakken en koken.

Ingrediënten:

200 gram pasta (farfalle of tagliatelle},
2 eetlepels olijfolie,
1 kipfilet kleingesneden,
125 gram gerookte magere spekblokjes,
1 ui gesnipperd,
125 gram champignons gesneden,
200 gram diepvroren fijngehakte spinazie,
1 pakje Tagliatelle-roomsaus van Honing,
0,25 liter volle melk,
0,25 liter water,
zout (naar smaak),
4-seizoenenpeper (naar smaak).

Bereiding:

Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met een beetje zout en 1 eetlepel olijfolie.

Bak de gerookte magere spekblokjes uit in een aparte pan totdat ze krokant zijn.

Snipper de ui fijn.

Snij de champignons in dunne plakjes.

Snij de kipfilet in kleine reepjes en roerbak ze in 1 eetlepel olijfolie tegen goudbruin aan.

Voeg de gesnipperde ui en de dunne plakjes champignons toe en roerbak totdat de uien glazig zijn.

Voeg dan de diepgevroren fijngehakte spinazie erbij en roerbak totdat de spinazie helemaal ontdooid is.

Vervolgens de tagliatelle roomsaus poeder, volle melk en het water toevoegen en aan de kook brengen.
Laat het onder voortdurend roeren indikken tot de gewenste dikte.

Voeg de uitgebakken blokjes spek met het spekvet en de pasta toe en roer alles goed door elkaar.

Als alles goed opgewarmd is even proeven of het op smaak is, desgewenst zout en 4-seizoenenpeper naar smaak toevoegen.

Tip:

Als je niet op dieet bent kan je een beetje zwitserse geraspte kaas erover strooien.

Eet smakelijk!

Ingestuurd door: Manouk Verkerk, 27 Augustus 2007.
Bereid door de Happy Chief Cook op 6 Oktober 2010.