SPAGHETTI MET WITTE SAUS

tekstbestand

Deze heerlijke spaghetti met Witte saus is snel en gemakkelijk te bereiden. Bereid door de Happy Chief Cook. Met ui, groene paprika, champignons en schouderham.

Een eenvoudig en gemakkelijk te bereiden gerecht.

Henk de Leeuw: "Ik meen dat mijn moeder het in de jaren zeventig een keer uit de Volkskrant heeft geknipt.
En toen ik op kamers ging moest ik toch een paar recepten in mijn repertoire hebben, en daar dit lekker en makkelijk is heeft ze me deze toen geleerd.
Het is spaghetti met witte saus."

Bereidingstijd: 25 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

2,5 eetlepels olijfolie,
2 plakken schouderham van 100 gram elk,
1 uitje,
1 groene paprika,
250 gram kleine champignons,
1 kippenbouillonblokje,
200 gram spaghetti,
1 blikje champignon-ragout à 400 gram,
100 milliliter droge sherry,
1 zakje geraspte kaas (bijvoorbeeld parmenzaanse),
1 à 2 liter water,
half bosje peterselie,
zout,
4-seizoenenpeper.

Voorbereiding:

Snijd de schouderham in reepjes.

Schil de ui en snipper deze fijn.

Snijd de groene paprika in reepjes.

Snijd de champignons doormidden.

Hak de peterselie fijn, maar hou een paar takjes voor garnering achter.

Bereiding:

Giet twee eetlepels olijfolie in een wokpan en verhit die matig.

Voeg de gesneden achterham, fijn gesneden ui, reepjes paprika en de champignons toe, en fruit het geheel.

Breng het water met een kippenbouillonblokje en een halve eetlepel olijfolie aan de kook en laat de spaghetti gaarkoken totdat het beetgaar is.
Proef af en toe of de spaghetti zover is.
Zodra de spaghetti beetgaar is, het water afgieten en de spaghetti onder koud stromend water af laten koelen.
Zet de spaghetti aan de kant om uit te lekken.

Zodra de achterham, ui, groene paprika en champignons gaar zijn, de inhoud van het blikje champignon-ragout toevoegen.

De champignon-ragout zal gemakkelijk uit het blikje komen, als u in de onderkant ook een gaatje prikt zodat de lucht erin kan komen.
Hierdoor zal over het algemeen de hele inhoud er in één keer uitkomen en hoeft u het blikje niet leeg te schrapen.

Warm de champignon-ragout met de groenten zachtjes op en voeg er de droge sherry en de geraspte kaas toe.

Zachtjes opwarmen totdat de kaas goed gesmolten is.
U kunt nog meer droge sherry toevoegen naar smaak, maar zorg ervoor dat de saus niet te dun wordt.

Proef het en voeg zout en 4-seizoenenpeper naar smaak toe.

Voeg er vervolgens de spaghetti toe, hutsel het goed door elkaar en warm alles goed op.

Schep het op de borden, strooi er wat fijn gehakte peterselie erover en hier en daar een takje peterselie.

Eet smakelijk.

Een gerecht bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op: 23 Mei 2009.

Ingezonden door: Henk de Leeuw.