MASCHI (Tomaten gevuld met gehakte biefstuk)

tekstbestand

Deze Maschi is gemaakt met vleestomaten, rijst en gemalen biefstuk. Een heerlijk gerecht uit Soedan. Bereid door de Happy Chief Cook.

Aantal Personen: 2.
Bereidingstijd: 35 à 40 minuten.

Maschi wordt ook wel met komkommers gemaakt.
De komkommers worden dan geschild, in de lengte doorgesneden, de zaadjes eruit gehaald en verder afgewerkt als in het recept.

Ook kunt u aubergines gebruiken.
Schil dan kleine aubergines, snijd er het kapje van af, hol ze uit en handel op dezelfde wijze.
Het komkommergerecht wordt gegarneerd met plakjes verse komkommer en de aubergines met tomaat- en komkommerplakjes.

Ingrediënten:

500 gram gemalen biefstuk,
1 theelepel zeezout,
0,25 theelepel versgemalen 4-seizoenen peper,
1,5 theelepel knoflookpoeder,
20 gram verse dille,
3 eetlepels slaolie,
250 gram rijst,
3 grote vleestomaten,
2 eetlepels roomboter,
0,5 liter gezeefde tomaten,
0,1 liter water,
1 theelepel kaneel,
6 groene olijven zonder pit,
6 cocktailprikkers.

Voorbereiding:

Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing.

Hak de dille fijn.

Meng het gehakt met een halve theelepel zeezout, kwart theelepel 4-seizoenen peper, halve theelepel knoflookpoeder en de fijngehakte dille.

Snijd 1 vleestomaat in 6 plakken.

Bereiding:

Braad de gemalen biefstuk rul in 1 eetlepel slaolie tot het vlees bruin wordt.

Voeg dan tweederde van de gekookte rijst bij en meng alles goed door elkaar.

Snijd dan van 2 vleestomaten de bovenkant los door een steakmes er schuin in te zetten en dan in een cirkel snijden.
Haal de bovenkant eraf en leg deze opzij.
Schep met een lepeltje het vruchtvlees eruit.
Vul de uitgeholde vleestomaten met het gehakt-rijstmengsel.
snijd de onderkant van de kapjes plat en plaats deze bovenop de vleestomaten.
Zet elk kapje vast met 3 cocktailprikkers.

Smelt in een wokpan 2 eetlepels roomboter en 2 eetlepels slaolie.

Bak de vleestomaten voorzichtig in het vet, rol ze voortdurend tot ze aan alle kanten donkerrood worden.

Meng met elkaar: een halve liter gezeefde tomaten met 0,1 liter water, een halve theelepel zeezout, 1 theelepel kaneel en 1 theelepel knoflookpoeder.

Schenk dit mengsel over de gevulde vleestomaten heen.

Laat de tomaten met de saus op laag vuur 10-15 minuten sudderen tot de gevulde vleestomaten en de saus gaar is.

Voeg de overige rijst bij het gehakt-rijstmengsel en bak dit op.

Serveren:

Gebruik grote borden.

Verdeel het gebakken gehakt-rijstmengsel over de twee borden.
Schep voorzichtig de gevulde vleestomaten bovenop het gehakt-rijstmengsel.
Schenk de saus rondom het gehakt-rijstmengsel.
verdeel over ieder bord drie plakken vleestomaat en leg op elke plak een groene olijf.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 26 April 2009.