SALATA MA JIBNA (Salade met geraspte kaas)

tekstbestand

Salata Ma Jibna (Salade met geraspte kaas). Een gerecht uit Soedan bereid door de Happy Chief Cook.

Een eenvoudige vegetarische salade met witte kool, ui, wortel, tomaten en geraspte kaas.

Bereidingstijd: 15 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten salade:

1 grote ui,
120 gram witte kool,
4 wortels,
2 tomaten,
2 grote tenen knoflook,
40 gram geraspte Parmezaanse kaas (Koop een goede kwaliteit Parmezaanse kaas aan een stukje, en rasp het pas wanneer u het gaat gebruiken.

Ingrediënten dressing:

2 eetlepels olijfolie,
2 eetlepels citroensap,
1 eetlepel witte azijn,
0,5 theelepel zeezout,
mespunt 4-seizoenen peper uit de molen.

Bereiding:

Snijd de ui in zeer dunne ringen en hak het daarna fijn.

Hak de witte kool klein.

Schraap de wortels, en snijd ze daarna in hele dunne plakjes.

Snijd de tomaten in vieren en haal de harde kern en het zaad eruit.
Gooi de harde kern en het zaad weg.
Snijd ze daarna in kleine blokjes.

Meng in een grote slakom de uien, witte kool, wortels en tomaten door elkaar.

Meng in een mok, de olijfolie, citroensap, witte azijn, zeezout en 4-seizoenen peper door elkaar.
Giet vervolgens de dressing over de salade.

Snijd het kontje van de teentjes knoflook, en sla met de platte kant van het mes op de teentjes.
Hierdoor kunt u gemakkelijk het velletje verwijderen.
Plet vervolgens de knoflook met het mes en hak het vervolgens ragfijn.

Strooi de knoflook en de geraspte Parmezaanse kaas over de salade.
Meng alles goed door elkaar.

Verdeel de salade over 4 kleine kommetjes.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 4 Juli 2009.