EnglishSHORBA "KHARTOEM" (lamssoep)

tekstbestand

Dit is een interessante soep.
Het is een 'halfvolle' soep met een sprankeltje pindakaas en citroen.
De Soedanezen doen er gewoonlijk ook rijst in, maar die kan hier weggelaten worden, omdat bij het hoofdgerecht ook al rijst gebruikt wordt.

Misschien zijn 3 teentjes knoflook wel wat veel; begin daarom met één teentje en proef dan de soep, als die kookt, om te bezien of u nog meer knoflooksmaak wilt hebben.

Shorba "Khartoem" (lamssoep), bereid door de Happy Chief Cook. Een gerecht uit Soedan.

Bereidingstijd: 135 minuten.
Aantal personen: 8.

Ingrediënten:

600 gram lamsschijven,
2 liter water,
2 theelepels zout,
400 gram uien (geschild en doormidden gesneden),
300 gram wortelen (geschrapt en in plakken gesneden,
300 gram witte kool (in kleine stukjes gesneden),
400 gram snijbonen (schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden),
3 teentjes knoflook (fijngehakt),
4 eetlepels pindakaas,
1 citroen,
4-seizoenen peper.

Extra ingrediënt:

125 gram gekookte rijst.

Bereiding:

Breng het water aan de kook met de lamsschijven en het zout.
Laat het gedurende 1 uur op een laag vuur pruttelen.

Voeg dan de uien, wortel, witte kool, snijbonen en de knoflook toe.

Breng het aan de kook en laat alles nog 1 uur sudderen totdat de groenten door en door gaar zijn.

Verwijder de lamsschijven en pureer de inhoud van de pan met een staafmixer.

Voeg dan vervolgens de pindakaas toe die verdund is met het sap van de citroen.

U kunt eventueel ook de rijst erbij doen.

Snijd het vlees klein en voeg dat bij de soep.

Proef de soep en voeg naar smaak 4-seizoenen peper en zout toe.

De soep is klaar om te serveren.

Eet smakelijk!

Bereid door de Hapy Chief Cook, geplaatst op 25 Januari 2010.