VISPIRAMIDE MET GROENE SAUS (koude vissalade)

tekstbestand

Vispiramide met Groene Saus (koude vissalade) gegarneerd met ei, tomaat, zwarte olijven en peterselie. Een gerecht uit Soedan bereid door de Happy Chief Cook.

Een vispiramide van Tilapia en witte kool bedekt door een groene saus gemaakt van dille en gegarneerd met ei, tomaat, zwarte olijven en peterselie.
Dit is een extra gerecht voor uw Soedanees diner dat u eventueel in plaats van de Salata kunt serveren.

Bereidingstijd: 40 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten vispiramide:

5 gram roomboter,
500 gram tilapiafilet,
125 gram witte kool,
1 tomaat,
0,25 theelepel versgemalen 4-seizoenenpeper,
0,5 theelepel zout,
1 eetlepel citroensap,
30 gram mayonaise, of zoveel als nodig is om het mengsel bijeen te houden.

Bereiding vispiramide:

Bestrooi de tilapia met het zout en de 4-seizoenenpeper.
Snijd vervolgens de tilapia in kleine stukjes.

Bak de tilapia stukjes zachtjes aan alle kanten in de roomboter totdat de vis helemaal gaar is.
Beprenkel de tilapia halverwege het bakken met de citroensap.

Giet de boter af en laat de tilapia vervolgens helemaal afkoelen.

Hak de witte kool heel fijn.

Verwijder de harde kern en het zaad uit de tomaat.
Snijd de tomaat in kleine blokjes.

Meng alles goed door elkaar en proef of het op smaak is, zonodig 4-seizoenenpeper en zout toevoegen.
Schep het mengsel op een serveerschaal en vorm er met vochtige handen een piramide van.

Ingrediënten groene saus:

65 gram mayonaise,
1,5 eetlepel citroensap,
0,25 theelepel zout,
snufje 4-seizoenenpeper,
65 gram verse dille,
35 gram atjar tjampoer.

Bereiding groene saus:

Hak de dille fijn.

Hak de atjar tjampoer fijn.

Meng alle ingrediënten met elkaar.

Smeer de groene saus tegen de vispiramide met de bolle kant van de lepel van onder af naar boven toe.

Ingrediënten garnering:

3 scharreleieren,
2 tomaten,
35 gram zwarte olijven,
4 à 5 takjes peterselie.

Bereiding garnering:

Kook de scharreleieren in 10 minuten hard en laat ze daarna afkoelen.
Schil de scharreleieren en snijd ze in plakjes.

Snijd de tomaten in plakjes.

Garneer de buitenste rand van de schaal met de plakjes ei en tomaat, elkaar beurtelings overlappend.

Verdeel daarover de zwarte olijven en de takjes peterselie.

Koud serveren, eventueel even in de koelkast zetten om het kouder te laten worden.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 27 Juni 2010.