EngelsBATAAT-PINDASOEP MET KIP

tekstbestand

Bataat-Pindasoep met kip, een origineel recept van de Happy Chief Cook.

Dit is een origineel soeprecept van de Happy Chief Cook.

Voor 3 liter soep ongeveer.

Bereidingstijd:
± 85 minuten.
(waarvan 45 minuten voor het trekken van de kippenbouillon.)

Ingrediënten:

500 gram oranje zoete aardappelen (Bataat),
1 zoete witte ui,
2 eetlepels olijfolie,
2 theelepels komijn (Djinten),
2 teentjes knoflook,
4 à 5 eetlepels pindakaas (Calvé),
1 eetlepel zoete chilisaus,
1 eetlepel Ketjap Manis,
2 theelepels Sambal Badjak (Koningsvogel),
1 kipfilet van 200 gram,
3 worteltjes geschild en in blokjes gesneden,
Zeezout mix met Groene Kruiden (Fair Trade),
4-seizoenenpeper,
2 theelepels Italiaanse keukenkruiden (Albert Hein),
een takje verse basilicum kleingehakt,
3 theelepels Aromaatpoeder met tuinkruiden (Knorr),
water.

Bereiding:

Pak een steelpan, leg de kipfilet erin en voeg 1 liter water erbij.
Breng het water aan de kook.
Zodra het water aan de kook is, voegt men de worteltjes, de Italiaanse keukenkruiden, basilicum, Aromaatpoeder met tuinkruiden, zeezout en 4-seizoenenpeper toe.
Laat de kipfilet 45 minuten pruttelen in het water.
Haal het daarna van het vuur.

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Snipper de zoete witte ui.

Giet 2 eetlepels olijfolie in een wokpan en fruit hierin de uien totdat ze bruin beginnen te worden.
Voeg nu de komijn (Djinten) toe en pers de 2 teentjes knoflook uit en voeg het toe.
Bak het nog een halve minuut onder voortdurend roeren.

Voeg vervolgens de blokjes zoete aardappelen toe en roer alles goed om.
Leg het deksel op de wokpan en laat het 10 minuten bakken.
Schud alles regelmatig om.
Voeg na 5 minuten 1 eetlepel kippenbouillon toe en laat het verder bakken met het deksel op de pan.

Haal de kipfilet uit de bouillon, en leg deze even apart.
Giet de rest van de bouillon in de wokpan en breng het aan de kook en laat het 10 minuten sudderen.

Voeg dan de pindakaas, zoete chilisaus, Ketjap Manis en Sambal Badjak toe.
Roer alles goed door elkaar en laat het 5 minuten pruttelen zonder het deksel op de pan.

Pureer de soep met een staafmixer.

Snijd de kipfilet in kleine stukjes en voeg deze bij de soep.
Roer alles goed door elkaar.

Mocht de Bataat-Pindasoep met kip te dik zijn, kunt u het aanlengen met een beetje kokend water.

De soep is nu klaar om gegeten te worden.

Origineel recept van de Happy Chief Cook, 9 Augustus 2008.