CHINESE BOERENTOMATENSOEP

tekstbestand

Chinese Boerentomatensoep. Een origineel recept van, de Happy Chief Cook. Een Chinese Boeren tomatensoep die heerlijk smaakt en toch goed vult. Zit tegen een maaltijdsoep aan.

Chinese Boeren Tomatensoep is een origineel recept van de Happy Chief Cook.
Het is een snel gerecht en een eenvoudig gerecht om te bereiden.

Goed voor 1,5 à 2 liter.

Bereidingstijd: ± 25 minuten.
Aantal personen: 4 à 5.

Ingrediënten:

1 fijngesnipperde ui,
3 eetlepels olijfolie,
2 à 3 eetlepels kristalbloem,
0,5 liter runderbouillon,
0,5 liter gezeefde tomaten,
0,5 eetlepel geraspte of fijngehakte verse gemberwortel,
2 à 3 tenen knoflook fijngehakt,
4 ontvelde romanotomaten gevierendeeldt,
350 gram soepgroenten (waaronder wat taugé),
300 à 400 gram runderbraadlap,
peper en zout.
(optioneel)
peterselie of koriander.

Bereiding:

Bak de runderbraadlap ongeveer 10 minuten op een laag pitje in een pan van minimaal 2,5 liter.
Trek er vervolgens een halve liter bouillon van het vlees in een andere pan.
Fruit de ui, knoflook en de gember in de grote pan.
Vervolgens de kristalbloem erbij doen en er een roetje van maken.
Vervolgens de bouillon en de gezeefde tomaten erbij doen en goed roeren.
De runderbraadlap in kleine stukjes snijden en in de soep doen.
De soepgroenten erbij, peper en zout, eventueel een fijngesneden spaans pepertje.
Ongeveer tien minuten op een zacht vuurtje laten pruttelen.
Daarna de romanotomaten erbij doen.
Nog vijf minuten laten pruttelen.
Dan van het vuur af.

Serveertip:

Strooi er wat fijngehakte peterselie of koriander over het bord.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook.