BOSVRUCHTENSOEP

tekstbestand

Bosvruchtensoep, een origineel recept van de Happy Chief Cook.

Een feestelijke soep die vol zit met bosvruchten.
Deze Bosvruchtensoep wordt koud geserveerd.

Dit is een origineel soeprecept van de Happy Chief Cook.

Voor ongeveer 6 personen.

Ingrediënten:

1,5 liter water,
2 kippenbouillonblokjes,
1 kipfilet,
1 eetlepel maïzena,
0,2 liter slagroom (Zaanse Hoeve),
sap van een halve citroen,
paar druppels Tabasco,
1,5 eetlepel rietsuiker,
1 doos Bosvruchten Diepvries à 300 gram (AH),
1 Elstar appel (geschild en klokhuis verwijderd),
250 gram Hollandse aardbeien,
125 gram Frambozen,
150 gram Rode bessen,
150 gram Blauwe bessen.

Bereiding:

Pak een pan, leg de kipfilet erin en voeg 1,5 liter water erbij en de 2 kippenbouillonblokjes.

Breng het water aan de kook.
Laat de kipfilet 20 minuten pruttelen in het water.
Zet het vuur uit en laat de bouillon lauw worden.

Haal de kipfilet eruit en snijdt deze in kleine stukjes.

Voeg de stukjes kip weer bij de bouillon.
Breng de bouillon tot aan de kook.
Meng 1 eetlepel maïzena met 2 eetlepels water en voeg het langzaam al roerende aan de bouillon toe.

Zodra de soep begint in te dikken het vuur uitzetten en blijven roeren gedurende 5 minuten.

Voeg vervolgens de slagroom toe en roer deze er goed doorheen.
Voeg de rietsuiker toe.

Snijd een citroen doormidden en pers een halve citroen uit en voeg het citroensap bij de soep toe.

Pak een grote mengkom.
Doe de inhoud van de doos Bosvruchten Diepvries in de mengkom samen met de helft van "de Hollandse aardbeien, frambozen, rode bessen, blauwe bessen en de appel".

Pureer deze vruchten totdat het een fijne massa is.

Voeg tweederde van de gepureerde vruchten bij de soep.
Roer alles goed door elkaar en proef het.
Bewaar de rest in de koelkast totdat deze weer nodig is.

Voeg naar smaak enkele druppels tabasco toe.

Zet de pan in de koelkast om compleet koud te worden.

Garnering:

Snijd de halve Elstar appel in kleine stukjes.
Snijd de Hollandse aardbeien in plakjes.

Schep de borden half vol met de Bosvruchtensoep.

Laat in het midden van de borden een hoopje bosvruchtenpuree zakken.
Strooi de appel in een cirkel over de borden.
Leg de plakjes Hollandse aardbeien in een cirkel over de borden.
Plaats op ieder bord een paar frambozen.
Verdeel de rode en blauwe over de borden.

Tip:

Maak de borden aan tafel op, voordat de gasten aan tafel gaan zitten.

Deze Bosvruchtensoep wordt koud geserveerd.

Eet smakelijk!

Een origineel recept van de Happy Chief Cook, 15 December 2008.