EngelsEENVOUDIGE PIKANTE TOMATENSOEP

tekstbestand

Een eenvoudige pikante tomatensoep met ui, paprika, spaanse peper en noodels. Een origineel gerecht van de Happy Chief Cook.

Een eenvoudige pikante tomatensoep met ui, paprika, spaanse peper en noedels.
Een origineel gerecht van de Happy Chief Cook.

Bereidingstijd: 30 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

1 liter kokend water,
2 eetlepels zonnebloemolie,
1 zoete witte ui,
1 groene paprika,
1 rode spaanse peper,
2 theelepels gemberpoeder,
1 kipfilet,
0,5 lemon,
1 blok noedels,
2 blokjes kippenbouillon,
1 klein blikje tomatenpuree (68 gram).

Bereiding:

Snijd de witte zoete ui in de lengte doormidden.
Snijd ze in plakken van 1 centimeter dik.
Snijd de plakken ui daarna dwars doormidden.

Giet de zonnebloemolie in de wokpan en fruit op een laag wokvuur de uien.

Snijd in de tussentijd de groene paprika in kleine dunne reepjes.

Snijd de rode spaanse peper in zeer dunne ringentjes.

Snijd de kipfilet in kleine dunne reepjes.

Voeg de kipfilet bij de gefruite uien en roerbak totdat het kippenvlees geheel verkleurd is.

Voeg vervolgens de gemberpoeder erbij en roer alles goed om.
Vervolgens de groene paprika en de rode spaanse peper toevoegen en 1 minuut alles roerbakken.

Giet het kokende water erover en verkruimel de kippenbouillonblokjes erdoor.
Voeg vervolgens de tomatenpuree eraan toe.
Breng het geheel aan de kook en roer alles goed door elkaar.

Zodra het kookt, de wokvlam naar de laagste stand brengen, de noedels breken en door de soep heen roeren.
Vervolgens de halve limoen boven de soep uitknijpen.
Laat het 5 minuten pruttelen, maar roer af en toe alles goed om.

Serveer het daarna onmiddellijk.

Eet smakelijk!

Een origineel gerecht van de Happy Chief Cook. Geplaatst op 21 Juni 2009.